Brittihovin vuoden ahkerin kuninkaallinen nimettiin jälleen – eikä se ollut yllätys

"Kuningatar on ollut läsnä koko elämäni"– Elisabetin hautajaispäivä oli briteille täynnä tunteita 2:12
Katso videolta: "Kuningatar on ollut läsnä koko elämäni" – Elisabetin hautajaispäivä oli briteille täynnä tunteita

Vuoden 2022 aikana eniten kuninkaallisia edustutehtäviä suoritti jälleen prinsessa Anne.

Edesmenneen kuningatar Elisabetin ainut tytär ja toiseksi vanhin lapsi prinsessa Anne saa jälleen haltuunsa brittihovin vuoden ahkerimman kuninkaallisen tittelin, kertoo People. Reboot SEO Companyn suorittaman laskennan mukaan 72-vuotias prinsessa Anne olisi suorittanut vuoden 2022 aikana yhteensä 214 kuninkaallista edustustehtävää. Lukemalla Anne on kirkkaasti listan kärjessä. 

Toiseksi eniten edustustehtäviä suoritti puolestaan tuore kuningas Charles, 74, jolle kuninkaallisia edustustehtäviä kertyi vuoden aikana 181. Kolmannella ja neljännellä sijalla ovat Charlesin pikkuveli prinssi Edward 143 edustustehtävällään ja hänen puolisonsa kreivitär Sophie 138 edustustehtävällä. 

Walesin prinssi William on listalla vasta viidentenä, ja hänellä oli vuoden aikana 126 edustustilaisuutta. Charlesin vaimo kuningatarpuoliso Camilla edusti 102 kertaa, ja hän on listalla kuudennella sijalla. Williamin vaimolla prinsessa Catherinella niitä oli puolestaan 90, minkä puolesta hän sijoittuu listalla yhdeksänneksi. 

Prinsessa Anne on ollut kuninkaallisten edustustehtävien listan kuningatar vuosi toisensa perään, vaikka kuningas Charles päihittikin siskonsa listalla vuosina 2019 sekä 2020. Anne tunnetaan kovasta työmoraalistaan, eikä hänen tahtinsa ole juurikaan hidastunut vuosien saatossa. 

Kuluvan vuoden aikana Anne hoiti myös tärkeitä henkilökohtaisia tehtäviä, joista merkittävin oli kuningatar Elisabetin arkun saattaminen Skotlannista Lontooseen. Kuningatar Elisabet menehtyi 8. syyskuuta 96-vuotiaana Balmoralin linnassa Skotlannissa. Anne saattoi äitinsä muutaman päivän kestäneellä, välipysähdysten kautta tehdyllä matkalla takaisin Lontooseen ennen hautajaisia. 

– Olin onnekas kun sain jakaa rakkaan äitini elämän viimeiset 24 tuntia hänen kanssaan. On ollut kunnia ja etuoikeus saattaa hänet viimeisille matkoilleen, Anne totesi Buckinghamin palatsin julkaisemassa lausunnossa muutama päivä kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen. 

Prinsessa Anne nimitettiin aiemmin joulukuussa merkittävään tehtävään, kun hänet sekä Edward nimettiin kuningas Charlesin valtiosihteereiksi, jotka voivat tarvittaessa sijaistaa kuningasta tämän tietyissä työtehtävissä. Sekä Anne että Edward ovat toimineet aikoinaan myös kuningatar Elisabetin valtiosihteereinä.  

Lue myös:

    Uusimmat