Mainos

Britannian parlamentti tukee sotatoimien aloittamista

Britannian parlamentti on äänestyksessään antanut tukensa Irakin sodalle. Turkin parlamentti puolestaan äänestänee lähiaikoina maan ilmatilan antamisesta amerikkalaisjoukkojen käyttöön.

Tony Blair

Myöhään illalla järjestetyssä äänestyksessä Britannian parlamentti hylkäsi Irakin sotaa vastustaneen aloitteen äänin 217 puolesta ja 396 vastaan. Suurimmat Irakin sodan vastustajat olivat odotetusti pääministeri Tony Blairin johtaman työväenpuolueen edustajat.
Aloitteen mukaan Irakin vastainen sota ei olisi vielä oikeutettu.

Parlamentti myös tukee hallituksen esitystä, jonka mukaan Britannian armeija saa oikeuden riisua Irakin aseista "kaikin mahdollisin keinoin." Päätös Irakin aseriisunnasta syntyi äänin 412 puolesta ja 149 vastaan ja se merkitsee pääministeri Blairille oikeutta aloittaa tarvittavat sotatoimet.

Blairin hallituksesta on eronnut reilun vuorokauden aikana jo kolme ministeriä protestina Irakin sodalle.

(Huomenta Suomi 19.03.2003)

USA saanee Turkilta vain ilmatilan

Turkin hallitus on sopinut Yhdysvaltojen kanssa siitä, että sodan syttyessä amerikkalaisjoukot saavat käyttää vain Turkin lentotukikohtia ja ilmatilaa ylilentoihinsa Irakiin. Sitavastoin amerikkalaisilla maajoukoilla ei ole edelleenkään pääsyä Turkkiin. Hallitus aikoo tehdä esityksen asiasta maan parlamentille myöhemmin tänään.

Turkin hallitus on myös sopinut Yhdysvaltain kanssa, että Turkin joukot pääsevät Pohjois-Irakiin puskurivyöhykkeen vuoksi. Vyöhykkeen tarkoituksena olisi estää pakolaistulvan pääsy Irakista Turkkiin.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.