Britannia asettamassa tiukkoja vaatimuksia myös hybridiautoille – päästävä vähintään 80 kilometriä sähköllä

2:17

Saarivaltiossa halutaan tehostaa autoilun sähköistymistä vaatimalla hybrideiltä tietyn kilometrirajan ylittymistä sähkömoottorilla ajettaessa.

Pääkuvan video

OTI:n yhteyspäällikkö Tapio Koisaari kommentoi Tekniikan Maailman löytöä MTV:n perjantaiaamun uutisissa

Ison-Britannian hallituksen Road to Zero -ohjelma tähtää sellaisten uusien autojen myyntikieltoon, joilla ei pääse vähintään 80 kilometriä pelkällä sähköllä.

Käytännössä tämä tarkoittaisi paitsi polttomoottorikäyttöisten autojen niin myös lähes kaikkien nykyisten hybridimallien myyntikieltoa. Autojulkaisu Autocarin mukaan niinkin paljon kuin 99 prosenttia tällä hetkellä myynnissä olevista hybrideistä jää alle 80 kilometrin sähköisen toimintasäteen.

Tämä tuskin muodostuu ongelmaksi, sillä Road to Zeron on määrä astua voimaan vasta vuonna 2040, vaikkakaan siitä ei ole virallisesti hiiskuttu vielä mitään. Hybrideillä on vielä pitkä tovi aikaa Tiedot pohjautuvat Autocarin saamiin sisäpiiritietoihin.

– Valmistajilla on tarjolla useampia ja useampia sähköautoja, joten kuluttajilla on yhä enemmän valinnanvaraa. Autoteollisuus ei voi kuitenkaan päättää, miten nopeasti muutokset tapahtuvat, puhisi autovalmistajien ja -kauppiaiden yhdistys SMMT:n johtaja Mike Hawes.

Hän sanoo epärealististen tavoitteiden ja harhaanjohtavien viestien vaikeuttavan työtä autoteollisuuden muutoksen ajamiseksi häiritsemällä kuluttajien ajatuksia ja aiheuttamalla epävarmuutta alan työpaikkojen säilyvyyden suhteen.

Hawesin mukaan Isosta-Britanniasta ei tule sähköautoilun mallimaata pakottamalla, vaan siihen vaaditaan valtavia tukipaketteja niin kuluttajille kuin teollisuudellekin.

– Kuluttajat tarvitsevat selkeää tietoa siitä, millaisilla autoilla tulevaisuudessa saa ajaa ja millaisilla ei. On ikävää, että näitä asioita ei voida kertoa suoraan, vaan ne paljastuvat meille tällaisten vuotojen kautta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja