Brasiliassa tehdään surullista brasilialaista F1-historiaa

Ensi viikonloppuna ajettavassa Brasilian F1-kilpailussa ei ole mukana yhtään brasilialaiskuljettajaa. Moisessa tilanteessa ollaan ensi kertaa Brasilian GP:n historiassa

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Brasilian GP on ollut Formula ykkösten ohjelmassa vuodesta 1973. Brasilialaisajajista kisan ovat voittaneet Emerson Fittipaldi, Carlos Pace, Nelson Piquet, Ayrton Senna ja Felipe Massa.

Upea historia ei ole taannut jatkuvuutta. Massa lopetti F1-uransa viime kauden jälkeen. Tänä vuonna yksikään brasilialaisajaja ei kelvannut F1-auton rattiin.

Formula ykkösissä on kisattu ensi kertaa ilman brasilialaisajajia sitten vuoden 1969. Ja Brasilian GP:ssäkin on aina nähty tositoimissa vähintään yksi brasilialaisajaja ennen tätä kautta.

Ensi kaudellakaan F1:ssä ei tultane näkemään kilpailuissa yhtään brasilialaisajaa, mutta 2020 tilanne voi olla toinen. Tällä kaudella Formula 2-sarjassa kilpaillut Sergio Sette Camara tulee ensi kaudella toimimaan McLarenin testiajajana. Hänen tavoitteenaan on varmistaa kilpakuljettajan paikka kaudelle 2020.

– Brasilia tiedostetaan yhä hyviä kuljettajia tuottavana maana, vaikka taloutemme ei olekaan yhtä vahva kuin Euroopan mailla, Sette Camara sanoi Globon haastattelussa.

Brasilialaisen öljy-yhtiön Petrobrasin tukema Sette Camara uskoo olevansa jo valmis kilpailemaan Formula ykkösissä.

– Tarvittaisiin muutama testipäivä ennen F1-kisaviikonloppua, mutta pystyisin kyllä siihen. Tietysti kyse olisi F1-autosta ja F2-auto on jo todella nopea. Tietysti olisi vielä askel eteenpäin, mutta hallitsisin tilanteen, Sette Camara sanoi.

Sette Camara, 20, on F2-sarjan pisteissä kuudentena. Hän ei ole voittanut yhtään kisaa.


Lue myös:

    Uusimmat