Brasilialaiselta vauvalta poistettiin "häntä" leikkauksessa – näin harvinaisesta tapauksesta on kyse

Brasiliassa syntyi poikavauva, jonka takapuolesta kasvoi erikoinen "ihmishäntä". Tapauksesta uutisoivat muun muassa Fox News ja Daily Mail.

Journal of Pediatric Surgery Case Reports -julkaisussa ilmestyneessä raportissa kuvataan erikoinen tapaus, jossa vastasyntyneen poikavauvan takapuolesta poistettiin häntämäinen uloke.

Ihan perinteiseltä hännältä lisäke ei näyttänyt. Noin 12 senttimetriä luuttoman kudossuikaleen päässä oli noin 4 senttimetriä halkaisijaltaan oleva pyöreä lisäke. Epämuodostuma poistettiin onnistuneesti leikkauksessa pian pojan syntymän jälkeen.

Harvinainen tapaus

"Ihmishännät" ovat varsin harvinainen ilmiö. Raskauden alussa sikiöille kehittyy häntää muistuttava uloke, mutta se imeytyy nopeasti takaisin kehoon. Muistona esi-isiemme hännistä on jäljellä enää surkastunut häntäluu.

Harvinaisissa tapauksissa häntä ei kuitenkaan surkastu kohdussa vaan jatkaa kasvamistaan. Brasilialaislääkäreiden mukaan kirjallisuudessa on raportoitu arviolta 40 vastaavaa tapausta, jossa ihminen on syntynyt "hännän" kanssa.

Ei tietoa jatkosta

Pojan äiti oli terve. Nainen oli raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana sairastanut virtsatieinfektion, jota oli hoidettu antibiooteilla. Äiti oli kertomansa mukaan pidättäytynyt raskausaikana alkoholista ja laittomista huumausaineista, mutta jatkanut tupakointia.

Vauva syntyi ennenaikaisesti mutta ilman komplikaatioita. Hännän poistoleikkaus onnistui, mutta tarkempia tietoja lääkärit eivät pojan toipumisesta kerro. Tutkimuksissa ei havaittu, että "häntä" olisi ollut kiinnittynyt vauvan hermostoon.

Aiemmin tänä vuonna toisistaan erotettiin päästään kiinni kasvaneet kaksoset 12 tunnin leikkauksessa:

Lue myös:

    Uusimmat