Boston-luotsi kommentoi Tuukka Raskin poisjääntiä: "Tiedän, että se kuulostaa kylmältä, mutta..."

10:00
Videolla Tulosruudun raportti Bostonin ja Carolinan välisestä kohtaamisesta.

Jääkiekon NHL:n viime kauden Stanley Cup -finaalijoukkue Boston Bruins sai eilen shokkiuutisen, kun joukkueen maalivahti Tuukka Rask ilmoitti lähtevänsä kuplasta. Päävalmentaja Bruce Cassidy kommentoi lehdistötilaisuudessa voitokkaan Carolina-ottelun jälkeen Raskin poisjääntiä.

Boston otti toisen kiinnityksen jatkopaikkaan lauantain alkuillan ottelussa, kun se kaatoi Carolina Hurricanesin lukemin 3-1. Maalia vartioi Raskin poisjäämisen myötä Jaroslav Halak. Cassidyltä kysyttiin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Raskin tilanteesta.

– Se oli aluksi shokki, kun kyseessä on ykkösvahtisi. Emme voi murehtia kuitenkaan sitä. Tiedän, että se kuulostaa kylmältä, mutta sinun täytyy saada joukkue valmiiksi pelaamaan Stanley Cupista. Olemme kuitenkin Tuukan tukena, mitä ikinä hän tarvitseekaan. Yritän löytää aikaa Tuukalle ja varmistaa, että hän voi hyvin perheensä kanssa, Cassidy sanoi.

– Olemme tiivis ryhmä vaimojen ja lapsien kanssa. Se, että emme ole nyt kaikki yhdessä on tämän kauden ikävä puoli. Yksi palkinto pudotuspeleihin pääsemisessä on se, että olemme kaikki siinä silloin yhdessä. Kaikilla on siitä hyviä muistoja, Cassidy jatkoi.

Suomalaisvahdin kolmas tytär syntyi tämän vuoden huhtikuussa. Cassidy kertoo, että tiesi sisällä syvimmässään Raskin lähtemisen olevan mahdollista.

– Se oli hänen mielessään tänne tultaessa. En puutu siihen, ellei hän halua puhua siitä kanssani. Olin puhunut hänen kanssaan harjoitusleirillä, mutta hän päätti tulla. Oletin, että kaikki oli silloin hyvin kotona. Uskon, että hän on iloinen joukkuetovereidensa puolesta, kun saimme voiton. Kyse ei ole mistään vihamielisyydestä. Hän yrittää vain huolehtia perheestään, Cassidy totesi.

Bostonin ikänestori, puolustajajätti Zdeno Chara kertoi lehdistötilaisuudessa, että joukkue sai tiedon Raskin lähtemisestä juuri ennen bussin lähtöä.

– Ensimmäinen huolemme oli hänen perheensä turvallisuus ja terveys. Se oli kaikista tärkein asia. Mikään ei ole niin tärkeää kuin perhe. Haluamme varmistaa, että jokainen kunnioittaa hänen yksityisyyttään. Toivomme hänen perheelleen kaikkea hyvää, Chara sanoi.

Bostonin maalia vartioinut Halak kertoi kunnioittavansa Raskin päätöstä jättäytyä pois joukkueesta.

– Olemme täällä perheenä ja elämässä on tärkeämpiä asioita kuin jääkiekko, Halak totesi.

Carolinan ja Bostonin neljäs kohtaaminen on luvassa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa. Boston johtaa sarjaa 2-1. Neljä voittoa vaaditaan jatkopaikkaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja