Bogdanoff rikkoi EM-rajan, Thureson juoksi kaksi kärkiaikaa

Helsingin IFK:n Matilda Bogdanoff voitti 60 metrin aitajuoksun Helsingissä kauden kotimaisella kärkiajalla 8,13, joka rikkoo kirkkaasti maaliskuussa Glasgow´ssa käytävien Euroopan hallimestaruuskilpailuiden tulosrajan 8,20.

Bogdanoff rikkoi EM-rajan Nyland-Åbolandin hallimestaruuskilpailuissa Liikuntamyllyssä.

Tarjolla oli kaksi juoksua. Bogdanoff voitti ensimmäisen ajalla 8,22 ja pinkoi toisessa talven kärkiajan 8,13.

Se jää vain sadasosasekunnin hänen viisi vuotta sitten Sopotin MM-kilpailuissa juoksemastaan ennätyksestään.

– Tämä oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun pääsin juoksemaan kaksi juoksua samassa kilpailussa. Ensimmäinen oli ihan perusjuoksu, mutta toisessa huomasin kuinka juoksu lähti rullaamaan, Bogdanoff kertaili Urheiluliiton tiedotteessa.

Bogdanoff, 28, on parin viime kesän aikana painottanut toista lajiaan pituushyppyä, mutta kuluvalle hallikaudelle hän palasi aitajuoksun pariin. Hänen mukaansa pituushypyssä kiusaksi tuli nilkkavaiva.

Thureson pyyhälsi kaksi kärkiaikaa

Turun Tovereiden Milja Thureson urakoi Liikuntamyllyssä kaksi matkaa. Hän voitti 60 metriä kauden kotimaisella kärkiajalla 7,50, joka jää 0,04 sekuntia hänen ennätyksestään.

Thureson voitti myös 400 metriä ajalla 56,31, joka niinikään on kauden kotimainen kärkitulos ja Thuresonin oma ennätys.

– Tuntui, että 60 metrin kisat eivät painaneet jaloissa 400 metrillä. Oli sellainen tunne, että lauantaina juostu 200 metrin kilpailu aukaisi hyvin paikkoja 60 metrille, Thureson sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat