Mainos

Bockin surmasta syytetty kuulusteluissa: Voodoo tappamisen taustalla

Mytologi Ior Bockin henkirikoksesta syytetty Bockin henkilökohtainen avustaja koki, että jokin ulkopuolinen voima vaikutti häneen surmahetkellä. Syytetyn tuntemukset tulevat ilmi Ior Bockin henkirikoksen esitutkintamateriaalin kuulustelupöytäkirjoista.

Bockin murhasta syytteen saanut kolmekymppinen intialainen avustaja sanoi poliisikuulustelussa, että hänellä oli tunne, että jokinlainen voodoo tai muu sellainen pakotti hänet tekemään surman. Syytetty kertoi kuulusteluissa, että hän oli viime aikoina kuullut myös ääniä ja keskustellut niiden kanssa.

- En ole hullu, mutta sisälläni on joku, mikä ohjaa minua ja toimintaani.

Syytetty kertoi kuulusteluissa pitäneensä Bockista, mutta Bockissa oli jotain, mikä sai syytetyn tekemään asioita, joita hän ei halunnut tehdä. Syytetyn mukaan Bock osasi myös magiaan liittyviä asioita.

- Olen jäänyt koukkuun häneen. Aluksi vain pidimme hänelle seuraa, mutta siten aloimme polttaa pilveä hänen kanssaan. Tätä kautta jäin myös koukkuun pilveen.

Läheiset: Mielentilassa muutos ennen henkirikosta

Esitutkintamateriaalista käy ilmi, että syytteen saaneen avustajan lähipiiri huomasi avustajan mielentilassa muutoksen noin 5-6 viikkoa ennen henkirikosta. Bockin toisen avustajan mukaan, joka oli huoneistossa henkirikoksen tekoaikana, syytteen saanut avustaja oli alkanut käyttäytyä oudosti syksyllä.

Myös Bockin ystävä kertoi kuulusteluissa, että tunnelma Bockin asunnossa oli muuttunut viimeisinä kuukausina. Todistaja kertoi, että syytetty oli vainoharhainen, ja kuvitteli ihmisten puhuvan hänestä selän takana. Syyksi hän epäili sitä, että syytetyn työsuhde oli päättymässä.

68-vuotias Bock surmattiin puukottamalla kotonaan Helsingin Munkkiniemessä 23.10.2010. Bockin henkirikoksen käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.