Mainos

Ior Bockin surma: Esitutkinta paljastaa sekavat tapahtumat

Helsingin poliisin esitutkinta-aineistosta piirtyy sekava kuva mytologi Ior Bockin viime lokakuisen henkirikoksen tapahtumien kulusta.

Tapahtumat saivat alkunsa 23. lokakuuta aamupäivällä, kun Bockin intialaiset avustajat olivat asunnon keittiössä. Molemmat avustajat asuivat Bockin kotona. Bockin murhasta syytetyllä avustajalla oli vapaapäivä ja työssä ollut avustaja oli juuri palannut ruokakaupasta.

Toinen avustaja kertoi kuulusteluissa rikoksesta epäillyn kysyneen, luuleeko tämä Bockin olevan jumala. Kysymyksen jälkeen syytteessä oleva avustaja oli mennyt olohuoneeseen keskustelemaan Bockin kanssa.

"Minä olen tappanut paholaisen"

Työssä ollut avustaja kertoi kuulustelussa olleensa keittämässä riisiä, kun syytetty oli tullut hakemaan keittiöstä veitsen.

Hetken kuluttua hän oli kuullut Bockin huutavan olohuoneesta "hei, hei". Avustaja meni olohuoneeseen ja näki Bockin makaavan oikealla kyljellään. Bockin rintakehässä oli veitsi pystyssä.

Työssä ollut avustaja kertoi perääntyneensä eteiseen toistaen Bockista käyttämäänsä lempinimeä "pumpelee". Syytetty totesi avustajalle, että "pumpelee oli kuollut" ja lisäsi, että "minä olen tappanut paholaisen".

Avustaja vei Bockin korvakorun

Tämän jälkeen syytetty pyysi työssä ollutta avustajaa soittamaan poliisille.

Sillä aikaa syytetty oli mennyt kylpyhuoneeseen veitsen kanssa ja ilmeisesti pessyt veitsen. Sen jälkeen hän pyyhki lattialta verijälkiä. Lopulta syytetty piirsi omalla verellään mattoon jotakin. Syytetty myös otti Bockin vasemmasta korvasta kultaisen korvakorun sanoen peilin edessä "tämä ei ole sinun (tarkoittaen Bockia) vaan minun".

Poliisien tultua paikalle syytetty sanoi työssä olleen avustaja tappaneen Bockin. Syytteessä oleva avustaja on sittemmin kuitenkin poliisikuulustelussa tunnustanut surmanneensa Bockin itse.

Syytetty muistaa lyöneensä Bockia veitsellä

Poliisin esitutkinta-aineiston kuulustelupöytäkirjojen mukaan syytetyn kertomus myötäilee työssä olleen avustajan kertomusta tapahtumista. Syytetty kertoo olleensa sekavassa mielentilassa, kun hän keskusteli Bockin kanssa.

Sekavuutta kuvaa se, että hän kertoi nähneensä asunnossa variksen.

Sen jälkeen hän muistaa hakeneensa veitsen ja lyöneensä Bockia. Hän myös muistaa pesseensä veitsen ja sanoneensa, että hän oli tappanut paholaisen. Poliisin tullessa asuntoon hänellä oli hallussaan Bockin korvakoru.

68-vuotias mytologi Ior Bock surmattiin puukottamalla kotonaan Helsingin Munkkiniemessä 23.10.2010. Bockin henkirikoksen käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.