Mainos

BMW torjuu median syytökset – epäillään osallisuudesta saksalaisten autonvalmistajien dieselkartelliin

Autonvalmistaja BMW torjuu mediassa esitetyt syytökset, joissa sen päästömittausjärjestelmien toimivuutta on epäilty. Yhtiön on myös epäilty toimivan kartellissa kilpailijoidensa kanssa.

Der Spiegel uutisoi viime viikolla, että BMW, Volkswagen, Audi ja Porsche olisivat salassa suunnitelleet dieselpäästöjä käsittelevät järjestelmät ja sopineet niiden ja useiden varaosien kartellihinnoista.

– BMW-ryhmän autoja ei ole muunneltu ja ne ovat täysin linjassa lainsäädännön kanssa, BMW tiedotti lausunnossaan sunnuntaina.

Yhtiö torjui syytöksen, että heidän dieselautonsa eivät suodata tarpeeksi dieselpäästöjä liian pienen AdBlue -tankin vuoksi. AdBlue -tankista ruiskutetaan päästöjä vähentävää liuosta osana dieselmoottorin toimintaa.

BMW korosti, että autonvalmistajat ovat keskustelleet AdBlue-järjestelmästä keskenään laajentaakseen infrastruktuuria niiden käyttöä varten Euroopassa.

Ajoneuvojen päästöjä on tutkittu hyvin tarkasti sen jälkeen, kun Volkswagen myönsi syksyllä 2015, että yhtiö huijasi dieselautojensa päästömittauksissa.


---

1:09

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.