Biohakkeri Teemu Arina varautui koronaan jo kuukausia sitten: ”Nämä asiat altistavat infektioille”

Biohakkeri Teemu Arina varautui koronaan jo kuukausia sitten: ” Jos polttaisin tupakkaa tai käyttäisin alkoholia, niin vähentäisin merkittävästi” 15:44
Katso biohakkeri Teemu Arinan erikoishaastattelu tästä.

Biohakkeri Teemu Arina vieraili Viiden Jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

Biohakkeri Teemu Arina esitteli haastattelussa muun muassa keksintöjä, joiden avulla pystytään mittaamaan ihmisen yleistä kuntoa. Saatu data auttaa selvittämään sairauksien kehittymistä ja ehkä jopa estämään infektioiden tarttumisen. Hän on kokeillut monia esittelemiään laitteita ja innovaatioita itseensä.

Omien havaintojensa perusteella tärkeimpänä kaikesta Arina pitää unta ja riittävän levon määrää.

– Tärkeintä tässä ajassa on muistaa, että stressi, kuormitus ja univaikeudet altistavat infektioille, Arina kertoo.

Biohakkerointi tarkoittaa sitä, että ihminen pyrkii tutkimaan mahdollisimman tarkasti omassa kehossaan tapahtuvia muutoksia. Arinan esittelemien laitteiden avulla kehon stressiä pystytään mittaamaan ja huomaamaan, kuinka levon avulla stressistä voi palautua.

Vältä stressiä!

Korona on vaikuttanut monen stressitasoihin negatiivisesti, ja moni kokee olonsa ahdistuneemmaksi. Poikkeustila ja maailmaa ravisuttava pandemia eivät sinänsä tulleet Arinalle yllätyksenä. Hän oli aloittanut asian tutkimisen jo tammikuussa ja oli huolestunut tilanteesta jo silloin.

– Itse varoitin vanhempiani jo helmikuussa tästä, hän kertoo.

Hänen vanhempansa kuuluvat riskiryhmään. Arina oli kehottanut vanhempiaan investoimaan hätävaraan ja hengityssuojaimiin. Jo tällöin hän oli uumoillut, että jossain vaiheessa Suomessakin siirryttäisiin poikkeustilaan koronaviruksen takia.

Koronan suhteen Arina painottaa ennakointia. Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin ylläpito on ensiarvoisen tärkeää koronasairauden välttämiseksi.

– Jos polttaisin tupakkaa tai käyttäisin alkoholia, niin vähentäisin merkittävästi, hän ohjeistaa.

Oleellisinta hänen mukaansa on nyt vähentää kuormitusta niin yksityiselämässä kuin mahdollisuuksien mukaan myös työelämässä ja panostaa lepoon.

– Pyrkisin nyt nukkumaan enemmän.

Katso biohakkeri Teemu Arinan erikoishaastattelu yltä!

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

    Uusimmat