Big Brotherin aikoinaan voittanut Perttu Sirviö joutui Kiinassa hämmentävään tilanteeseen – sai ikävän kommentin ulkonäöstään: "Ajattelin, että kaupanteko loppuu tähän"

Kiinalaiset tavat yllättivät Perttu Sirviön.

Remonttipiiskuri-ohjelmasta tuttu Perttu Sirviö suuntaa uutuusohjelmassa maailmalle. Perttu – tehtävä Kiinassa -ohjelmassa Sirviö matkustaa Kiinan Kantoniin, missä järjestetään joka vuosi maailman suurimmat tuonti- ja vientimessut.

Sirviön mukana matkustaa Jari Komulainen, jolla on pitkä kokemus maahantuonnista. Kielen ja kulttuurin oppaana toimii Komulaisen tytär Milla, joka on asunut Kiinassa viisi vuotta.

Kolmikko saa toimeksiantoja tunnetuilta suomalaisilta ja etsii heille sopivaa tavaraa myyntiin. Ohjelmassa nähdään esimerkiksi Sampo Kaulanen, Tiina Jylhä sekä Jutta ja Juha Larm. Kiinassa kolmikko vierailee Renny Harlinin luona, ja yhdessä jaksossa seikkaillaan Shirly Karvisen kanssa.

Sirviön mukaan messuilla on 30 000 tavarantoimittajaa, joten myytävää riittää laidasta laitaan.

– Olen käynyt messuilla jo viisi vuotta ja aina ihmetellyt, miten he keksivät koko ajan lisää.

Ohjelmassa vieraillaan myös tehtailla katsomassa, miten tavaroita valmistetaan. Lisäksi syödään kiinalaista ruokaa, harjoitellaan taijia ja katsellaan pandoja.

Sirviön mukaan kolmen viikon matkalla sattui kaikenlaisia kommelluksia. Shirly Karvisen kanssa hän eksyi matkustaessaan metrolla. Metrokarttaa oli vaikea tulkita ja lippujen toimintakin aiheutti hämmennystä, joten kaksikko päätyi aivan väärään paikkaan.

– Nummelasta kun lähtee tuollaiseen maailmaa, se on vähän ihmeellistä, Sirviö toteaa.

Suunnistamisen lisäksi myös kiinalaiset tavat aiheuttivat väärinkäsityksiä. Messuilla Sirviö oli vähällä suuttua, kun eräs mies sanoi häntä lihavaksi.

– Hän sanoi, että olen yhtä lihava kuin hänen pomonsa. Ajattelin, että kaupanteko loppuu tähän. Sitten Milla selitti, että se on siellä kunnianosoitus, koska kaikkien yritysten pomot ovat siellä lihavia.

Perttu – tehtävä Kiinassa nähdään syksyllä MTV3-kanavalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja