Biden ja Putin pitävät puhelinkokouksen torstaina

Putin haluaa keskustella Bidenin kanssa – ilmoitus tuli pian Putinin ja Lukashenkan kohtaamisen jälkeen 2:22
Putin haluaa keskustella Bidenin kanssa – ilmoitus tuli pian Putinin ja Lukashenkan kohtaamisen jälkeen.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Venäjän presidentti Vladimir Putin pitävät huomenna torstaina puhelinkokouksen. Asiasta kertoo Yhdysvaltain presidentin hallinto. Puhelinkokous on tarkoitus pitää Suomen aikaa huomisiltana kello 22.30.

Uutiskanava CNN kertoo, että Valkoisen talon mukaan aloite puhelinkokoukseen on tullut Vladimir Putinilta.

Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottajan Emily Hornen mukaan Joe Biden päätti hyväksyä Putinin pyynnön.

Horne sanoi Bidenin uskovan, ettei Venäjän kohdalla voi korvata suoraa johtajien välistä dialogia. Horne kertoi CNN:lle lisäksi, että puhelinkokouksessa on tarkoitus keskustella useista aiheista, muun muassa maiden välisistä diplomaattisista suhteista.

Horne lisäsi, että Bidenin hallinto jatkaa intensiivistä diplomaattista yhteydenpitoa eurooppalaisten liittolaisten ja kumppanien kanssa. Liittolaisten kanssa neuvotteluissa on koordinoitu yhteistä lähestymistapaa Ukrainan tilanteeseen.

Jännite Ukrainan rajalla on noussut, kun Venäjä on siirtänyt Ukrainan vastaisen rajan läheisyyteen noin 100 000 sotilasta.

USA:n ja Venäjän edustajat tapaavat ensi kuussa Sveitsissä

Aiemmin kerrottiin, että Venäjän ja Yhdysvaltojen edustajien on tarkoitus tavata Sveitsin Genevessä 10. tammikuuta. Tapaamisessa on tarkoitus neuvotella ydinasesopimuksista mutta myös Ukrainan tilanteesta.

Lisäksi Venäjä ja Nato ovat sopineet kokouksesta 12. tammikuuta ja päivää myöhemmin Venäjän ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin edustajien on määrä tavata. 

Lue myös:

    Uusimmat