Bensatankin korkki katosi, uskaltaako autolla silti ajaa?

2:22

Mitä tapahtuu, jos auton polttoainetankin korkki katoaa tai jää jostain muusta syystä kiinnittämättä? Minkä takia varoitusvalo voi syttyä? Kärsiikö auto, jos korkki ei ole paikoillaan ja autolla ajaa siitä huolimatta?

Pääkuvan video

Porilainen Kari toteutti unelmansa ja osti hämmästyttävän menopelin

Kaikissa nykyautoissa ei enää edes ole polttoainetankin suuta suojaavaa korkkia, mutta jos sinun autossasi on, jatka toki lukemista.

Monet ovat hukanneet autonsa polttoainetankin korkin unohdettuaan sen tankkauksen ajaksi esimerkiksi auton katolle. Hätä ei kuitenkaan ole suurin suuri, sillä ilman korkkia ajamisesta ei ole erityistä vaaraa autolle.

Korkin tarkoituksena on paitsi estää tankkiin kuulumattomien roskien pääseminen järjestelmään, myös pitää tankista vapautuvat polttoainehöyryt järjestelmän sisällä. Mikäli korkki unohtuu, saattavat huurut laukaista sensorin, joka puolestaan sytyttää häiriöstä kertovan merkkivalon auton mittaristoon. Merkkivalon tulisi sammua, kun korkki on taas paikoillaan ja autolla on ajettu jonkin matkaa.

Polttoaine ei pääse karkaamaan tankista, vaikka korkki ei olisikaan paikoillaan. Edes siinä tapauksessa, että auto kääntyisi katolleen, ei polttoaine vuoda ulos ainakaan puuttuvan korkin vuoksi. Tämä selittyy nykyautoissa olevalla läppäventtiilillä, joka estää polttoaineen virtaamisen väärään suuntaan.

Lähde: Autoblog

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja