Benjamin Peltonen avoimena siitä, millaista elämä oli ennen kuin hän tuli kaapista: "Halusin pitää langat omissa käsissäni"

15:22
Katso videolta: Benjamin Peltonen avoimena UMK-kappaleensa taustoista sekä siitä, millaista oli elää kaapissa

Benjamin Peltosen UMK-kisakappale Hoida mut kertoo tunteista, joita artisti koki tultuaan julkisesti kaapista kesällä 2021. 

Artisti Benjamin Peltonen kilpailee Suomen Euroviisuedustajan paikasta Uuden Musiikin Kilpailussa kappaleellaan Hoida mut. Peltonen kertoi Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa keskiviikkona 18. tammikuuta, että kappale kertoo siitä tunteesta, kun näkee jossain kiinnostavan ihmisen, joka tuo vatsaan perhoset. 

– Se tavallaan kertoo siitä intohimosta tai jopa rakastumisesta, ihan mistä vaan, kun mietit vaan, että on pakko saada tuo ihminen, henkisesti tai fyysisesti, Peltonen kertoi. 

Kappaletta alettiin työstämään vuoden 2021 Pride-festivaalin tienoilla, jolloin Peltonen itse tuli kaapista ulos seksuaalisuutensa kanssa. Kappale alkoi syntyä noihin aikoihin, koska vasta kaapista tulon jälkeen Peltonen pääsi kertomansa mukaan kokemaan vastaavia tilanteita. 

– Kelaa: olen 25-vuotias nyt, ja vasta pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa tavallaan pääsi kokemaan tuollaisia aitoja kohtaamisia ihmisten kansa, että baarissa pystyi vaikka tulemaan katsekontaktia, pystyi menemään ja flirttailemaan. 

Ulkomailla tilanne oli Peltosen mukaan eri, sillä siellä häntä ei tunnettu, ja hän pystyi olemaan vapaammin oma itsensä. Kotimaassa hän halusi olla varovaisempi. 

– Mutta Suomessa jotenkin, ennen kuin tein siitä julkista en halunnut, että kenelläkään on mitään kuvia, kenelläkään ei ole mitään huhuja tai mitään, halusin pitää langat omissa käsissäni. Ja sen takia jotenkin se oli mulle hirveän vaikeaa vapaasti mennä flirttailemaan jengille. 

Mikä sai Benjamin Peltosen tekemään lopulta päätöksen tulla kaapista ja kenelle asiasta kertominen jännitti artistia eniten? Katso haastattelu yllä olevalta videolta. 

Viiden jälkeen arkisin MTV3-kanvalla sekä MTV Katsomossa kello 17:05.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja