Bemarilta luvassa hybridimarssi Frankfurtiin

Erilaiset hybridimallit valtaavat jatkuvasti alaa perinteisten polttomoottorimallien rinnalla. BMW esittelee Frankfurtin autonäyttelyssä kaksi uutta pistokehybridiä.

BMW:n 2-sarjan mallistoon esitellään parin viikon päästä alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä 225xe Active Tourer. 3-sarjan mallisto täydentyy niin ikään e-kirjaimella varustetulla 330e mallilla. BMW merkkaa jatkossa pistokehybridimallinsa siis ytimekkäästä yhdellä pienellä e-kirjaimella.

Perustaltaan etuvetoisen 2-sarjalaisen voimalinjasto koostuu 3-sylinterisestä bensaturbosta ja taka-akselille sijoitetusta sähkömoottorista. Yhteistehoa moottoreista löytyy 224 hevosvoimaa ja keskikulutus on noin kahden litran paikkeilla, mikä puolestaan vastaa vajaan 50 gramman CO2-päästöjä. Satasen vauhtiin 225xe:llä kerkeää 6,7 sekunnissa ja pelkällä sähköllä pystyy ajamaan reilun 40 kilometriä. Akusto paketoitu siten, etteivät sisätilat ole kärsineet ja tavaratila on ennallaan.

330e on puolestaan takavetoinen. Polttomoottorina toimii 2,0-litrainen nelisylinterinen bensaturbo ja sähkömoottori sijaitsee automaattivaihteiston kuorien sisällä. Kulutus on samaa luokkaa 2-sarjalaisen kanssa, mutta tehoa on aavistuksen enemmän lukeman asettuessa 252 hevosvoimaan. Näillä tehoilla 3-sarjalainen saavuttaa satasen nopeuden 6,1 sekunnissa. 330e:llä pystyy ajamaan vajaat 40 kilometriä pelkällä sähköllä ja pelkällä sähköllä ajettaessa suurin nopeus on 120 km/h.

Lue myös:

    Uusimmat