Mainos

Batman-ammuskelun näyttämö aukeaa yleisölle – omaiset raivostuivat kutsusta

Yhdysvalloissa Auroran kaupungissa aiotaan avata uudelleen elokuvateatteri, jossa useita kymmeniä ihmisiä kuoli ja haavoittui ampumisessa Batman-elokuvan ensi-illassa.

Teatterin avaaminen ja sinne suunniteltu muistojuhla on raivostuttanut ammuskelussa menehtyneiden omaisia. Omaiset ovat olleet erityisen närkästyneitä kutsusta, jonka elokuvateatteriyhtiö Cinemark on näille lähettänyt. Asiasta uutisoi CNN.

Cinemark on lähettänyt kutsuja "erityiseen muistoiltaan" muun muassa surmansa saaneiden omaisille sekä pelastustyöntekijöille. Muistotilaisuus on tarkoitus järjestää päivää ennen varsinaisia avajaisia.

Omaisten mukaan kutsu on "iljettävä" ja "täydellisen loukkaava läheisten muistoa kohtaan." Erityisesti omaisia on raivostuttanut ajankohta, jolloin kutsut muistotilaisuuteen saapuivat. Kutsut lähetettiin omaisille kaksi päivää joulun jälkeen.

Kaikkiaan yhdeksän menehtyneen omaiset ovat lähettäneet elokuvayhtiölle yhteisen kirjeen, jossa ilmaisivat järkytyksensä Cinemarkin kutsusta.

– Tähän vuodenaikaan, emme uskoneet, että kukaan voisi enää tehdä surustamme kamalampaa. Mutta Cinemark, olette onnistuneet juuri siinä, omaiset kirjoittivat.

– Ajoitus on kaikki kaikessa ja teidän ajoituksenne oli hirvittävä.

Omaiset ovat myös arvostelleet muistojuhlan järjestämistä julkisuustempuksi. Useat omaiset ovat haastamassa elokuvayhtiötä oikeuteen.

Aurora Century 16-elokuvateatteri on tarkoitus avata yleisölle 18. tammikuuta.

Elokuvateatterissa heinäkuussa tapahtuneessa ampumisessa sai surmansa 12 ihmistä ja 58 loukkaantui.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.