Bataattikeitto ja ruisleipätikut

Julkaistu 09.05.2005 06:00(Päivitetty 09.05.2005 15:55)

Bataattikeitto (4 annosta)

BataattikeittoBataattikeittoRuokala

  • 3 bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • nokare voita

Kuori ja paloittele bataatti sekä sipuli. Kuullota ne voissa ja lisää joukkoon appelsiinimehu sekä kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta samettiseksi keitoksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-ruistikut (4 annosta)

  • 1 ruisleipä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 tl currya
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa leivästä ohuita tikkuja. Sekoita öljyyn mausteet. Sekoita öljy leipätikkuihin ja paista pannulla rapeaksi.

reseptit: Henri Alén / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle