Bataattikeitto (4 annosta)
- 3 bataattia
- 1 sipuli
- 1 l kasvislientä
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 dl kermaa
- suolaa
- valkopippuria
- nokare voita
Kuori ja paloittele bataatti sekä sipuli. Kuullota ne voissa ja lisää joukkoon appelsiinimehu sekä kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta samettiseksi keitoksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Valkosipuli-ruistikut (4 annosta)
- 1 ruisleipä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 3 murskattua valkosipulin kynttä
- 2 tl currya
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa ja pippuria
Leikkaa leivästä ohuita tikkuja. Sekoita öljyyn mausteet. Sekoita öljy leipätikkuihin ja paista pannulla rapeaksi.
reseptit: Henri Alén / Ruokala