Bataattikeitto ja ruisleipätikut

Bataattikeitto (4 annosta)

  • 3 bataattia
  • 1 sipuli
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • nokare voita

Kuori ja paloittele bataatti sekä sipuli. Kuullota ne voissa ja lisää joukkoon appelsiinimehu sekä kasvisliemi. Hauduta noin 30 minuuttia ja lisää kerma. Kiehauta ja soseuta samettiseksi keitoksi. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Valkosipuli-ruistikut (4 annosta)

  • 1 ruisleipä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 murskattua valkosipulin kynttä
  • 2 tl currya
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • suolaa ja pippuria

Leikkaa leivästä ohuita tikkuja. Sekoita öljyyn mausteet. Sekoita öljy leipätikkuihin ja paista pannulla rapeaksi.

reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja