Barcelona-tähti muistelee seurahistorian parasta ottelua – Wayne Rooney myönsi avuttomana kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä: "Riittää jo, voititte pelin"

Barcelonan keskikenttäpelaaja Sergio Busquets on tarvittaessa valmis kohtamaan vanhan valmentajansa Pep Guardiolan Mestarien liigan pudotuspeleissä. Espanjalaispelaaja pitää vuonna 2011 Mestarien liigan Guardiolan alaisuudessa voittanutta Barcelonaa yhtenä kaikkien aikojen parhaista joukkueista seuran historiassa.

Vuoden 2011 mestarijoukkueesta on jäljellä kolme pelaajaa, kun tuolloin loppuottelussa pelanneet Barcelona ja Manchester United kohtaavat Mestarien liigan puolivälierissä keskiviikkona.

– Riittää jo, voititte pelin. Voitte lopettaa pallon pyörittämisen ympärillämme, Barcelonan entinen keskikenttäpelaaja Xavi on kertonut United-hyökkääjä Wayne Rooneyn sanoneen hänelle Guardianin mukaan kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä keväällä 2011.

Katalonialaisjoukkue voitti ottelun 3-1. Kahdeksan eniten ottelussa syöttänyttä pelaajaa olivat Barcelonan pelaajia. Syöttöjen yhteismäärä oli lähes 700. 

– He häkellyttävät sinut syöttämisellään, Unitedin legendaarinen päävalmentaja Sir Alex Ferguson sanoi vastustajasta.

Unitedin keskikentällä tuolloin pelannut Michael Carrick on sanonut Barcelonan olleen loppuottelussa "aivan liian hyvä".

Busquets antaa arvoa vastustajan tunnustukselle.

– Joskus turhautuu siitä, miten vastustaja on selkeästi parempi, mutta sen sijaan he sanoivat tuollaisia asioita. Se on suurinta ylistystä. Satutimme heitä pahasti pitämällä palloa. He käyttivät paljon aikaa juostessaan sen perässä, Busquets sanoi Guardianin mukaan.

– Se oli Pepin aikakauden paras esitys, jossa menestyksemme ja ylivoimamme oli mahtavinta. Demonstraatio siitä, miten halusimme pelata.

Busquets vaikuttaa tietävän, missä tuleva vastustaja meneen tänään.

– Polkumme ei ole vaikein, mutta ei myöskään helpoin. United on parempi Ole Gunnar Solskjärin alaisuudessa. He eivät välttele aloitteen antamista vastustajalle. Heidän vastustajansa saattavat olla teknisesti parempia, mutta kuten näimme PSG:tä vastaan, Unitedin vastahyökkäykset ovat vahvoja. Jos teet virheitä, he hyödyntävät ne.

Entä jos loppuottelu Manchester Cityä ja Guardiolaa vastaan toteutuu?

– Teemme kaikkemme voittaaksemme, mutta ihailuni Pepiä kohtaan ei tule koskaan muuttumaan, Busquets päätti.


Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Tottenham – Manchester City klo 21.55 C More Sport 1
Liverpool – Porto klo 21.45 C More Sport 2

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Juventus klo 21.55 C More Sport 1
Manchester United – Barcelona klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat