Balettitanssija Kira sai viimein kauan kaipaamansa tossut – kuvasi reaktionsa videolle: "Ne sopivat ihonväriini!"

Balettitanssijaksi opiskeleva yhdysvaltalaisnainen julkaisi videon, jolla hän riemuitsi saatuaan omaan ihonväriinsä sopivat balettitossut.

18-vuotias balettitanssijaksi opiskeleva Kira Robinson hehkutti TikTokissa, miten innoissaan hän oli siitä, että oli viimein saanut ihonväriinsä sopivat balettitossut. Videosta tuli somehitti ja nyt siitä kertoo muun muassa Good Morning America -sivusto.

17. tammikuuta julkaistulla videolla Kira ottaa uudet tossut paketista ja liikuttuu ne nähdessään. Satiiniset tossut ovat ruskeansävyiset.

– En pysty edes kuvailemaan, miten innoissani olen! Ne näyttävät upeilta! Siis katsokaa näitä, ne sopivat ihonväriini! En malta odottaa, että pääsen käyttämään niitä!

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maalasi ennen tossut peitevoiteella

Kira opiskelee balettitanssijaksi Oklahoman yliopistossa. Viimeiset pari vuotta hän on maalannut vaaleanväriset tossut peitevoiteen avulla, jotta ne sopisivat sävy sävyyn hänen ihonvärinsä kanssa. Viikottainen rutiini on ollut kallista ja aikaa vievää.

– Joskus se on turhauttaa ja ärsyttää, mutta näin tämä vain menee.

Kiran mielestä tanssin maailmassa POC-tanssijoiden hyväksyminen etenee hitaasti. 

– Se [tossujen värjääminen] on ollut vain asia, jonka kanssa minun on pitänyt oppia elämään ja jotain, mikä minun on pitänyt tehdä, jotta voin esiintyä, hän kommentoi.

Kira kertoo videolla, että on vallankumouksellista, että hänen ei tarvitse enää maalata niitä peitevoiteella.

Videolle paljon positiivista palautetta

Kira kertoo saaneensa videolleen runsasti ylistävää palautetta. Hän toivoo, että pystyy olemaan roolimalli nuoremmille tanssijoille.

– Kun he näkevät minut ruskeissa sukkahousuissa ja tossuissa, se voi olla heille todella inspiroivaa.

– Toivon, että ihmiset minua katsoessaan tajuavat, että lavalla voi olla ruskea ballerina.

Julkaisi tanssivideon

Eräs kommentoija toivoi, että voisi nähdä Kiran tanssivan uusissa tossuissaan. Hän julkaisi myöhemmin toisen videon, jolla näin teki .

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tilasi innoissaan uutuustuotteen

Kiran tossut on valmistanut yritys nimeltä Suffolk. 

– Olin niin innoissani, kun tajusin, että Suffolk on tuonut markkinoille uusia tossuja. Olen pitänyt vaaleanpunaisia balettitossuja nuoresta tytöstä lähtien, mutta kun kuulin, että he aikovat tehdä ruskeita tossuja, en voinut uskoa sitä. Tiesin, että minun pitää saada sellaiset.

Yrityksen kommentit

Suffolk Pointe Shoe Co. -yritys kertoo, että se alkoi myydä ruskeita satiinitossuja syksyllä 2020. Pronssinvärisiä satiinitossuja on myyty vuodesta 2000.

– Aloimme huomata muutosta kysynnässä pari vuotta sitten, kun tanssinopettajat alkoivat muuttaa pukeutumiskoodiaan, kertoo yrityksen johtaja Keri Suffolk Good Morning America -sivustolle.

Keri kertoo, että sukupolvien ajan ostajat ovat halunneet miltei yksinomaan vaaleanpunaisia balettitossuja, koska niiden ajateltiin kuuluvan balettitanssijan asuun.

– Ammattitanssijoiden on sallittu värjätä kenkänsä jo jonkin aikaa, mutta esitystä varten on pitänyt laittaa päälle ne vaatteet, jotka ohjaajat ovat katsoneet esitykseen sopivaksi. Yhteiskunnallinen muutos monissa muodoissaan on saanut monet kysymään, miksi balettitanssijan asu rajoittuu vain vaaleanpunaisiin tossuihin.

– Toivon mukaan nämä muutokset ovat vasta alkua ja että seuraavan sukupolven tanssijat eivät enää tietäisi, miltä tuntuu, kun tossujen väri on rajattu vain yhteen vaihtoehtoon.

Värimaailmaan kaivattu diversiteettiä

Good Morning American mukaan monet muutkin ovat ilmaisseet turhautumisensa siitä, että markkinoilla ei ole kaikille tarkoitettuja tanssivarusteita.

– Luulen, että tuotteisiin tulee nyt enemmän diversiteettiä Black Lives Matter -liikken ansiosta, Kira pohtii.

– Monet ovat kyllästyneet siihen, että yritykset eivät jaksa tehdä tuotevalikoimastaan monipuolisempaa ja tässä muutoksessa on kestänyt. Monet ovat allekirjoittaneet vetoomuksia, joita on lähetetty balettitarvikebrändeille, jotta tuotteiden värimaailma saataisiin monipuolisemmaksi. Suffolk kuuli pyyntömme ja alkoi tehdä näitä muutoksia. 

Lue myös:

    Uusimmat