Back to work -meikkivinkit: Huoliteltu ulkonäkö tuo uskottavuutta

Kuinka näyttää hehkeältä yhdeksästä viiteen? Ota kaikki irti ovella kolkuttelevasta syksystä, arkisesta aherruksesta ja näytä upealta näillä back to work -meikkivinkeillä!

Ihana arki on täällä taas! Etenkin arkiaamuisin tuntuu olevan hurja kiire lähteä töihin tai kouluun, ja moni nainen haluaisikin näyttää huolitellulta ja siistiltä ilman että laittautumiseen menisi tuntikaupalla aikaa – ja myöskin näyttää koko päivän ajan luonnollisen tyylikkäältä.

Saadaksesi elegantin ja simppelin lookin, valitse meikkipalettiisi beigeä, ruskeaa ja heleää pinkkiä ja säästä tummemmat sävyt iltarientoihin. Liian voimakas meikki päivänvalossa voi näyttää aivan liian kovalta ja luotaantyöntävältä.

Lue meikkivinkit, miten teet vaikutuksen töissä ja tunnet suorastaan säteileväsi itsevarmuutta. Huoliteltu ulkonäkö tuo hetkessä uskottavuutta.

1. Valitse oikea meikkivoide

Jos palvoit kesällä oikein olan takaa aurinkoa, kannattaa syksyllä kokeilla vaihtaa tuttu ja turvallinen, usein kovin vaalea meikkivoide esimerkiksi monikäyttöiseen BB- tai CC-voiteeseen tai sävyttävään kosteusemulsioon, joka antaa kauniin, kuulaan lopputuloksen jättäen ihon kiillottomaksi.

Sävyttävät voiteet korjaavat ihosi pikkuvirheitä ja tekevät ihosta luonnollisen ja terveen näköisen. Älä siis peitä kasvojasi tumman meikkivoiteen alle tai käytä liian vaaleaa meikkivoidetta´: luonnollinen look on aina in.

Jos haluat ylläpitää saamaasi rusketusta, voit myös käyttää itseruskettavaa kasvovoidetta. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi kuori kasvojen iho ennen käyttöä. Levitä voidetta puhtaalle ja kuivalle iholle, häivytä huolellisesti hiusrajan ja kulmakarvojen kohdalla.

2. Näyttävyyttä ripsiin

Lisää ripsiin tuuheuttavaa mascaraa korostaaksesi katsettasi – ja se on siinä! Ripsivärillä onnistunut helposti korostamaan silmiäsi ja meikkisi näyttää heti silotellummalta. Jos haluat, että silmiisi kiinnitetään enemmän huomiota, kokeile rajata silmäsi vietteleviksi kissansilmiksi. Tee ensin muu meikki ja levitä maskara vasta viimeisenä.


Saadaksesi konservatiivisemman lookin, tee rajauksista ohut. Jos sinulla on vaalea iho, käytä ruskeaa eyelineria. Jos ihosi on ruskettunut, voit rohkeasti laittaa mustat rajaukset.

3. Kulmakarvat ojennukseen

Hyvin huolitellut kulmakarvat kruunaavat kasvosi ja kiinnittävät huomion näyttäviin silmiisi. Lisää väriä kulmakarvan keskiosaan kulmakynällä hellin vedoin, aloittaen vedot sisänurkasta kulman suuntaisin vedoin. Harjaa lopuksi kulmat, jotta väri tasoittuisi ja kulmasi saavat kauniin, siistin muodon.

Voit myös käydä syksyn kunniaksi muotoilemassa ja värjäyttämässä kulmakarvasi ammattilaisen luona.

4. Huulipuna vai ripsiväri?

Muista, että painopiste on joko silmissä tai huulissa, ei molemmissa.

– Jos haluat kiinnittää huomion ripsiisi, valitse vaalea tai nudeen taipuva huulipuna, joka sointuu kauniisti ihoosi.

– Jos haluat kiinnittää huomion huuliisi, valitse kirkas tai tummempi huulipuna, kuten luumu, viininpunainen tai violettiin taipuva sävy. Valitse paras huulipuna ihonsävysi mukaan.

Vinkki! Jos puhut paljon työssäsi esimerkiksi yleisölle tai asiakkaille tai pidät esitelmää, valitse tuolloin kaunis ja kirkas huulipuna. Huomio kiinnittyy sinuun ja pitää kuuntelijat valppaana.

Laittaessasi huulipunaa voit esimerkiksi ensin laittaa hivenen huulivoidetta, sitten lisätä pieni määrä meikkivoidetta tai puuteria ja sitten vasta huulipuna: näin saat huulipunan pysymään pidempään. Lisää huulipuna ensin ylähuuliin, huulten kaariin. Lopuksi lisää puna alahuuliin.

5. Hiukset nutturalle?

Jos sinulla on pitkät hiukset, kokeile laittaa juuri pestyt pyyhekuivat kutrisi nutturalle. Jos kuivatat hiuksesi hiustenkuivaajalla, kasvosi alkavat herkästi kuumuudessa kiiltää. Nuttura myös estää hiuksia tulemaan kasvojesi tielle, jolloin kaunis ja luonnollinen meikkisi pääsee oikeuksiinsa. Illalla voit avata nutturan ja suihkuttaa hiuksiisi esimerkiksi kiiltoseerumia, jolloin hiuksesi ovat seksikkään lainehtivat. Jos sinulla on puolestaan lyhyet hiukset, tee kampaus, joka ei peitä kauniita kasvojasi.

6. Katse kynsiin

Hyvin hoidetut ja kauniisti lakatut kynnet kruunaavat huolitellun ja uskottavan lookin. Valitse kynsiisi mattavärejä ja neutraaleja sävyjä: glitterit tai mustaksi lakatut kynnet eivät ole paras valinta arkisen aherruksen keskelle.

Vinkki! Pidä työ-, arki- ja juhlameikkisi eri pussukoissa. Näin arkiaamut sujuvat sutjakkaammin, kun tiedät luottotuotteesi löytyvän helposti.


Lue myös:

Lähteet: Womenshealthsa.co.za, Thinkingbusiness.com, Mariela Sarkima: Make up bible (Tammi 2011)

Lue myös:

    Uusimmat