Avokadopasta-pari ehdolla kokkaamaan Anthony Bourdainille

Hanna Gullichsen kertoi Huomenta Suomen Jesse Kamrakselle, että julkkiskokki Anthony Bourdainin Suomen visiitillä Gullichsenit olivat olleet ehdolla kokkaamaan kuuluisuudelle. Lisäksi Hanna Gullichsen paljasti aikovansa toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa, lasten keittokirjan kirjoittamisen.

AVAlla käynnistyneestä tutun Hanna Gullichsenin omassa lapsuudessa syötiin itse metsästettyä ruokaa. Lapsuuden vaikutteet näkyvät vieläkin Hannan ajattelussa ja ruoanlaitossa. Kajaanissa varttunut nainen tietää sesongin merkityksen ruoanlaitossa.

– Sesonkiajattelu oli silloin niin luonnollista. Jos metsästä sai jänistä, niin sitä syötiin. Jos hirveä, niin sitten sitä, Gullichsen sanoo.

– Haluan vieläkin nähdä, mitä annoksessani on. Jos ruoka on liian jalostettua tai fancya, niin alan vähän epäröidä.

Gullichsen pääsi melkein kokkaamaan Anthony Bourdainille

Gullichsen mainitsee suosikkijulkkiskokikseen maailmanmatkaaja Anthony Bourdainin.

– Inspiroidun kokeista, jotka tekevät ruokaa intohimosta.

Hanna on jopa melkein päässyt kokkaamaan itse idolilleen viimeksi, kun Bourdain oli Suomessa.

– Tuotantotiimillä oli yhteystietoni. Se oli ihan lähellä, että hän olisi tullut meille syömään. Tiesin sen jälkeen, että tätä minä haluan tehdä. Vain sen takia, että tiesin, että Bourdain on pyörinyt meidän kotikaduilla!

– On hienoa, että ruoasta on tullut mediaseksikästä. Ruoka ei ole enää pelkkää polttoainetta, vaan ilonlähde ja inspiraation aihe.

Unelman toteutuminen lähellä

Seuraavaksi Hanna Gullichsen aikoo kirjoittaa kirjan lastenruoasta. Safkaa skideille –kirja alkaa jo hahmottua Hannan päässä.

– En ole kertonut tätä vielä aiemmin kenellekään. Seuraava kirja on Safkaa skideille, ja odotan sen tekemistä ihan hulluna. Teen kirjan, koska en välillä itsekään tiedä, mitä tekisin lapsille! Gullichsen nauraa.

Hanna Gullichsenin haastattelu osa 1 – paljastuksia Anthony Bourdainin Suomen vierailun kulisseista:

Klikkaa päivän reseptin otsikosta ohjeisiin:

Meidän safkaa AVAlla maanantaisin klo 21.00.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat