Auttavatko suomalaiset toisiaan? Osallistu kyselyyn

Jäävätkö apua tarvitsevat Suomessa huomiotta ja onko välinpitämättömyys kasvussa? Emme haluaisi allekirjoittaa näitä väitteitä, joten etsimmekin vaihteeksi iloisia uutisia avusta ja anteliaisuudesta!

Muistisairaan Eilan surullisesti päättynyt yksinäinen harhailu kaupungin kaduilla on nostanut välinpitämättömyyden tapetille. HelsinkiMission Olli Valtonen arveli Studio55.fi-ohjelman haastattelussa, että piittaamattomuus tarttuu isossa ihmisjoukossa. Valtosen mukaan lähimmäisen auttaminen saattaa olla Suomessa vielä hankalampaa kuin muissa maissa.

– Se varmaan osin johtuu meidän kansanluonteesta, että meille reviiri on hirveän tärkeä. Me ollaan vähän niin kuin käki käkikellossa, suurimman osan ajasta suljettujen luukkujen takana. Se aikaansaa myös sen, että tulee käveltyä ohitse, Valtonen kertoo.

Haluamme surullisten arvioiden vastapainoksi kuulla kannustavia  tarinoita siitä, miten suomalaiset tekevät hyvää. Kerro, millaisissa tilanteissa sinä olet saanut apua ja tukea, tutulta tai tuntemattomalta. Entä oletko itse toiminut pelastava enkelinä tai arjen sankarina? 

Vastauksia voidaan julkaista nimettöminä tai nimimerkillä Studio55.fi-sivustolla. Yhteystietoja pyydämme toimittajan mahdollista yhteydenottoa varten.

P.s. Etkö keksi miten auttaa? Tutustu vaikkapa MTV:n tukemaan Nuorten hyväksi -kampanjaan!

Lue myös:

    Uusimmat