Autoilija: Onhan aurinkolaseissasi oikeanväriset linssit?

Aurinkolaseja saa monessa eri värissä, mutta tiesitkö millaiset linssit sopivat parhaiten autoiluun?

Kysymyksiin vastaavat optikkoliike Trend Opticin Harri Stenström ja Elina Varonen.

Mihin ominaisuuksiin autoilijan tulee kiinnittää huomiota aurinkolaseja hankkiessa?

– Paras linssiväri autoilijalle on kelta-ruskean sävyiset linssit. Linssit eivät saa olla liian tummat jotta esimerkiksi tunneliin mentäessä ei sokaistu.

– Aurinkolasit on jaettu tummuusasteittain neljään kategoriaan ja tummin sallittu kategoria autoilijalle on 3. Polarisoivat linssit ovat suositeltavat erityisesti silloin kun aurinko paistaa matalalta tai tien pinta on märkä. Polarisoivat linssit voivat kuitenkin estää digitaalisten mittareiden lukemisen, joita nykyajan autoissa on paljon.

– Ajolaseissa on hyvä olla heijastamaton pinta linssin takapinnalla. Marketista hankitut aurinkolasit eivät aina ole optisesti korkealaatuisia, joten ajolasit kannattaa hankkia optikkoliikkeestä.

– Kelta-ruskeasävyisillä linsseillä kohteet erottuvat taustastaan hyvin. Harmaan tai vihreän väriset linssit eivät kuitenkaan ole kiellettyjä.

Mikä on paras malli tai muoto aurinkolaseissa autoilijan kannalta?

– Aurinkolaseissa pätee sama ajatus kuin silmälasikehyksissäkin. Keveät ja tukevat kehykset joissa mielellään kookas linssi, joka suojaa paisteelta.

Mitkä ovat tämän kevään-kesän aurinkolasitrendit?

– Pyöreät tai pyöristetyt linssimallit jyräävät edelleen. Raskaiden aurinkolasikehysten rinnalle on tullut enemmän kevyempiä metallisia kehyksiä. Etupinnaltaan täysin suorat linssit ovat myös pinnalla niille, jotka eivät tarvitse voimakkuuksia linsseihin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja