Autoilija, ole esimerkkinä lapsille – anna tietä jalankulkijoille

Koulut alkavat tällä viikolla. Liikenteessä on tuhansia pieniä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Nyt on autoilijan hyvä hetki tarkistaa omat asenteensa jalankulkijaa kohtaan ja muistella tieliikennelaissa säädettyjä asetuksia.

Autoilijoiden asenne on yleensä se, että he ovat teiden kuninkaita ja heitä pitäisi väistää. Ja näin monet tekevätkin, sillä jalankulkijahan sen taistelun useimmiten häviää. 

Autoilijoiden olisi kuitenkin hyvä tarkistaa asenteitaan ja näyttää esimerkkiä pienille koululaisille. Jos tuntuu, että kiireessä ei ehdi antaa tietä, niin pitäisikö silloin tarkistaa myös omia aikatauluja.

Sovita auton vauhti alueen mukaan. Kun vauhti on jo valmiiksi kohtuullista, on helpompi reagoida yllättäviin tilanteisiin. Huomio pienet koululaiset ja anna tietä. Ole esimerkkinä!

Tieliikennelaki

32§ Kuljettajan suojatiesäännöt

Suojatietä lähestyvän ajoneuvon kuljettajan on ajettava sellaisella nopeudella, että hän voi tarvittaessa pysäyttää ennen suojatietä. Kuljettajan on annettava esteetön kulku jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille.

Jos ohitettava ajoneuvo tai raitiovaunu on pysähtynyt suojatien eteen tai peittää näkyvyyden suojatielle, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä, ellei ohittajan ja ohitettavan väliin jää suojakoroketta tai vapaata ajokaistaa.


 

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja