Autoilija, nyt on aika herätä talvihorroksesta – paina nämä neuvot kaaliisi, jotta kohtaaminen kaksipyöräisen kanssa ei pääty huonosti

Näin autoilijan tulee huomioida kaksipyöräiset liikenteessä 0:57
Liikenneturva muistuttaa autoilijoita huomioimaan kaksipyöräiset tarkkaavaisesti, erityisesti risteyksissä. Katso videolta Liikenneturvan vinkit!

Ratin takana on syytä jälleen valpastua ja valmistautua huomioimaan myös kaksipyöräisillä kulkupeleillä liikkuvat.

Kevään edetessä pyöräilijöitä, mopoilijoita, moottoripyöräilijöitä ja sähköpotkulautailijoita ilmestyy katukuvaan yhä enemmän ja enemmän.

Esimerkiksi katvealueet edellyttävät kuljettajalta erityistä tarkkaavaisuutta käännyttäessä, liikkeelle lähdettäessä ja peruutettaessa. Lisäksi kaistaa vaihtaessa on muistettava tarkistaa kuollut kulma katsomalla olan yli joka ikinen kerta – pelkkään kuolleen kulman varoittimeen ei voi luottaa.

– Havainnoinnissa on skarpattava yhtä lailla tutuilla ajoreiteillä kuin vieraammassa ympäristössäkin, Liikenneturvan koulutusohjaaja Pasi Pohjonen muistuttaa tiedotteessa.

Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta, miten autoilijan tulee huomioida kaksipyöräisten palaaminen liikenteeseen.

Kumpi väistää, auto vai pyörä? Tässä selkeät vastaukset! 1:31
KATSO MYÖS: Kumpi väistää, autoilija vai pyöräilijä? Tässä hyvin havainnollistava video eri liikennetilanteista.

Lähde: Liikenneturva

Lue myös:

    Uusimmat