Hääbussi kolaroi Australiassa: 10 kuollut – "Todella julmaa"

Hääbussi kolaroi Australiassa: Kymmenen ihmistä kuoli 1:21
Tältä turmapaikalla näyttää

Australiassa kymmenen ihmistä on kuollut linja-auton törmäyksessä, kertoo poliisi. Ajoneuvoa kuljettanut 58-vuotias mies on poliisin mukaan pidätetty ja syytteet vireillä.

Poliisin edustajan mukaan mies on pidätettynä, koska hän oli kuljettanut ajoneuvoa, joka joutui kuolemiin johtaneeseen liikenneturmaan. Hän ei kuitenkaan kertonut, mistä kuljettajaa tarkalleen epäillään.

Kuolonuhrien määrä voi vielä nousta, sillä 25 ihmistä on viety sairaalaan. Loukkaantuneista kaksi jouduttiin viemään paikalta helikopterilla. Poliisi ei ole tietoinen, että uhrien joukossa olisi lapsia.

Poliisin mukaan törmäyksessä ei näytä olleen osallisena muita autoja.

Turman olosuhteet eivät tiedossa

Paikallisen pormestarin mukaan turman tarkat olosuhteet eivät ole vielä tiedossa, kertoo Australian yleisradioyhtiö ABC.

– Odotamme vielä lisätietoja tulevan ilmi, kun tutkimukset jatkuvat. Emme tiedä törmäyksen olosuhteita tällä hetkellä, Cessnockin kaupungin pormestari Jay Suvaal kertoo ABC:lle.

Suvaalin mukaan vaikuttaa kuitenkin siltä, että turma-ajoneuvo oli tilausbussi, ja matkustajat olivat palaamassa paikallisella viinitilalla järjestetystä hääjuhlasta.

Poliisin edustajan mukaan seurueen uskottiin olleen matkalla takaisin majoituskohteeseensa.

Pelastustöitä tehtiin sumun keskellä

Turma tapahtui Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa viinitiloistaan tunnetulla Hunter Valleyn alueella. Viinitilojen lisäksi alue tunnetaan myös muun muassa kenguruista ja luonnostaan, minkä vuoksi se on suosittu turistien ja ryhmämatkojen kohde.

ABC:n mukaan linja-auto oli pyörähtänyt ympäri liikenneympyrässä. Viranomaiset tekevät tutkintaa tapahtumapaikalla ja selvittävät turman syytä.

Televisiokuvien perusteella linja-auto oli onnettomuuden jäljiltä kyljellään, kun kymmenet huomioliiveihin sonnustautuneet ihmiset osallistuivat pelastustöihin sumuisessa yössä.

Pelastushenkilöstö oli kutsuttu tapahtumapaikalle sunnuntai-iltana hieman ennen keskiyötä.

"Ilo päättyi järkyttävään menetykseen"

Australian pääministeri Anthony Albanese kiitti törmäykseen vastanneita pelastajia sekä tapauksen jälkimainingeissa uhreja hoitanutta lääkintähenkilöstöä.

– Kaikki Hunterin traagisiin uutisiin heräävät australialaiset ilmaisemme syvimmän osanottomme tässä kauheassa bussitragediassa kuolleiden läheisille, hän sanoi Twitter-tilillään julkaistussa päivityksessä.

Hän lisäsi australialaisten ajatusten olevan myös turmassa loukkaantuneiden luona.

– On todella julmaa, että ilon päivä päättyy näin järkyttävään menetykseen, Albanese arvioi.

Uuden Etelä-Walesin pääministeri Chris Minns välitti niin ikään syvimmät osanottonsa turmassa kuolleiden ja loukkaantuneiden perheille.

– Tämä on syvästi traaginen tapahtuma. Tiedän, että koko (Uuden Etelä-Walesin) yhteisö ja erityisesti Hunterin asukkaat ovat järkyttyneitä ja surullisia herätessään tänään tähän uutiseen, Minns sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat