Australian maastopaloissa kuolleiden määrä kasvaa – parantuneet sääolot helpottavat pelastustöitä

Australiassa maastopalojen vaatimien kuolonuhrien määrä kasvaa. Viranomaiset ovat tänään kertoneet kolmesta uudesta kuolemantapauksesta, mikä nostaa paloissa pelkästään tällä viikolla kuolleiden määrän kahdeksaan.

Viranomaisten mukaan sääolot ovat paikoin parantuneet ja helpottavat palomiesten työtä. Tilanteen odotetaan kuitenkin pahenevan jälleen viikonloppuna, jolloin laajoille alueille on luvattu yli 40 asteen lämpötiloja ja kovaa tuulta.

"Jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä tuhoutunut"

Viime päivien palot Uudessa Etelä-Walesissa ja Victoriassa ovat tuhonneet yhteensä yli 200 kotia. Joitain pieniä kyliä on liki pyyhkiytynyt kartalta.

–  Joillain alueilla jopa 80 prosenttia kodeista ja yrityksistä on tuhoutunut, palopäällikkö Shane Fitzsimmons sanoi.

Palot ovat myös aiheuttaneet laajoja sähkökatkoja sekä ongelmia puhelin- ja nettiyhteyksiin. Viranomaiset ovat varoittaneet, että häiriöt saattavat jatkua joillain alueilla pitkään.

Kaikkiaan Australian maastopalot ovat viime kuukausina vaatineet ainakin 17 ihmisen hengen ja tuhonneet yli tuhat kotia. Palojen kärventämä alue on pinta-alaltaan Tanskaa suurempi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja