Australialaista miestä syytetään 91 lapsen hyväksikäytöstä – syytteitä yli 1 600

Syytelistalla on muun muassa 136 erillistä raiskausta ja 110 syytettä seksuaalisesta kanssakäymisestä alle kymmenvuotiaan lapsen kanssa.

Australialaista miestä syytetään 91 lapsen hyväksikäytöstä, kertoo paikallinen poliisi. Syytetty on entinen lastenhoidon työntekijä.

Australian yleisradioyhtiö ABC:n mukaan 45-vuotias mies on saanut yhteensä yli 1 600 syytettä lasten hyväksikäyttöön liittyen. Syytelistalla on muun muassa 136 erillistä raiskausta ja 110 syytettä seksuaalisesta kanssakäymisestä alle kymmenvuotiaan lapsen kanssa.

Poliisin mukaan epäillyt rikokset on tehty yhteensä kymmenessä eri päiväkodissa Brisbanessa, Sydneyssä ja ulkomailla vuosien 2007 ja 2022 välillä. Uhreina on ollut yksinomaan esimurrosikäisiä tyttöjä. Poliisin mukaan jotkut uhreista ovat olleet alle vuoden ikäisiä.

Viranomaiset ottivat 45-vuotiaan miehen kiinni löydettyään lapsipornografiaa, joka oli lähetetty pimeään verkkoon. Viranomaiset jäljittivät miehen Brisbanessa sijaitsevaan päiväkotiin käyttämällä verkkoon ladatun materiaalin taustalla olevia visuaalisia vihjeitä. Mies otettiin kiinni viime vuoden elokuussa.

Miehen tekemiksi epäiltyjen rikosten vakavuus alkoi kuitenkin selvitä vasta, kun viranomaiset olivat käyneet läpi miehen puhelinta ja tietokonetta. Viranomaiset takavarikoivat yli 4 000 kuvaa ja videota, joille oli dokumentoituna miehen tekemiksi epäiltyjä rikoksia.

Ulkomaisten uhrien henkilöllisyyttä selvitetään

Uhreista 87 on Australiasta ja poliisi uskoo, että heistä kaikki on tunnistettu. Poliisi epäilee lisäksi miehen hyväksikäyttäneen neljää muuta lasta vuosina 2013–2014, kun hän työskenteli lyhyen pätkän ulkomailla.

Poliisi kertoi työskentelevänsä ulkomaisen viranomaistahon kanssa selvittääkseen neljän muun lapsen henkilöllisyydet. Viranomaiset eivät kuitenkaan kertoneet, minkä maan viranomaisten kanssa yhteistyötä tehdään.

–  En voi tarjota paljoa lohtua vanhemmille ja lapsille, jotka on tunnistettu, sanoi liittovaltion poliisin apulaisjohtaja Justine Gough.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion apulaispoliisijohtaja Michael Fitzgerald sanoi, että kyseessä on yksi kauhistuttavimmista tapauksista, jonka hän on koskaan kohdannut.

Reilut 30 etsivää ja tutkijaa eri puolilta Queenslandin ja Uuden Etelä-Walesin osavaltioita oli kutsuttu osallistumaan työryhmään, jonka tehtävänä oli seuloa läpi valtava määrä lasten hyväksikäyttöä koskevaa materiaalia, jonka poliisi oli löytänyt.

Poliisin mukaan mies oli läpäissyt tiukat taustatarkastukset, joita vaaditaan Australian päiväkodeissa työskentelemiseen.

Miehen on määrä astua oikeuden eteen Brisbanessa 21. elokuuta. Kun oikeudenkäynnit Queenslandin puolella on saatu päätökseen, hänet luovutetaan Uuteen Etelä-Walesiin vastaamaan seuraaviin syytteisiin.

Päivitetty 6.45: Juttua laajennettu kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat