Australialaismies menetti henkensä traagisessa autopesulaonnettomuudessa

Älä mokaa autopesuun ajaessa 5:13
KATSO MYÖS: Osaatko toimia autopesussa? Katso vinkit videolta. Videon autopesula ei liity juttuun.

Onnettomuus tapahtui Melbournessa vuonna 2019, mutta päätyi oikeuteen vasta nyt.

73-vuotias australialaismies menehtyi vammoihinsa jäätyään puristuksiin autopesulassa. Mies oli ajanut autonsa pesuhalliin, mutta noussut ulos syöttääkseen pesuohjelmakoodin hallin ulkopuolella olleeseen ohjauspaneeliin. Hän ei kuitenkaan enää ehtinyt takaisin autoonsa, vaan jäi käynnistyneen pesulaitteen ja autonsa väliin puristuksiin.

Mies oli laitteen välissä jumissa 16 minuutin ajan. Huoltoaseman henkilökunta sekä "minuuteissa" paikalle saapuneet pelastajat yrittivät irrottaa miestä puristuksista ja lopulta onnistuivatkin. Vammat olivat kuitenkin vakavat, ja uhri menehtyi sairaalassa kolmea päivää myöhemmin.

Traagista onnettomuutta todisti takana pesuvuoroaan odottaneen auton kuljettaja. Uhri ennätti saamaan vain toisen jalkansa auton sisäpuolelle liikkeelle lähteneen pesulaitteen estettyä etuoven avaamisen. Silminnäkijän mukaan mies olisi todennäköisesti ehtinyt hypätä autonsa takapenkille, jos hän olisi päättänyt niin tehdä. Paras ratkaisu olisi kuitenkin ollut jäädä ulos odottamaan pesuohjelman ajaksi.

Onnettomuus tapahtui vuonna 2019, mutta se nousi otsikoihin tällä viikolla oikeuskäsittelyn myötä.

Oikeuden mukaan huoltoasema oli laiminlyönyt velvollisuuksiaan. Huoltoasemaketju Chevronin operoimassa pesuhallissa ei esimerkiksi ollut kylttiä, jossa olisi varoitettu pesuhallissa liikkumisesta laitteen käynnistyttyä. Tragedialta olisi voitu välttyä myös siinä tapauksessa, ettei halliin olisi päässyt edes ajamaan ennen pesuohjelmakoodin syöttämistä.

Lähteet: Mirror, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat