Mainos

Vuokralainen, varo vuokranantajan "tietämättömyyttä" – saatat menettää rahaa turhaan

Asiantuntijan mukaan suomalaisten vuokranantajien tietämättömyys aiheuttaa silloin tällöin ongelmia Suomessa. 

Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita kertoo MTV Lifestylelle yleisimmistä ongelmista, joita Suomessa syntyy asuinhuoneistojen vuokranantajien tietämättömyyden vuoksi. Tiettyjen ongelmien tiimoilta vuokralaisten etuja valvovaan yhdistykseen otetaan yhteyttä kaikkein eniten.

Kenelle korvausvastuu kuuluu?

Jos huoneistossa sattuu vahinko, joka ei ole vuokralaisen aiheuttama, eivät yksityiset vuokranantajat usein tiedä, kuinka tilanteessa tulisi toimia. Tämä on tullut selväksi Vuokralaiset ry:n asiantuntijoille, sillä vuokralaiset ottavat asian tiimoilta usein yhteyttä yhdistykseen.

– Vahingon sattuessa yksityiset vuokranantajat ovat selkeästi osaamattomampia korjaustilanteissa kuin institutionaaliset vuokranantajat, Viita kertoo.

Vuokran määrää ei ymmärretä laskea

Vuokrankorotukset ovat Suomessa kestopuheenaihe. Kaikki vuokranantajat eivät kuitenkaan tiedä, että tietyissä tilanteissa vuokraa on myös syytä laskea.

– Jos huoneiston asumisarvo alenee, on vuokran alentaminen ja sen määrästä sopiminen usein erittäin vaikeaa erityisesti yksityishenkilöiden välisissä vuokrasuhteissa, Viita toteaa.

Millaisia kuluja varten vuokravakuus on tarkoitettu?

Kolmas vuokralaisen kohtaama yleinen ongelmatilanne on se, että vuokranantaja ei ole tietoinen siitä, millaisten kulujen kattamiseksi niin kutsuttu vuokravakuus on tarkoitettu.

– Normaalikulumisen arvioiminen ja vakuuden palauttaminen ovat vakikysymysneuvonnassamme. Vakuudesta ei saa pidättää normaalia kulumista, vain sen mahdollisen vahingon, joka on syntynyt vuokrasuhteen aikana, Viita kertoo. 

SuomiAreenassa pohdittiin viime kesänä kestoaihetta: oma vai vuokralla? Katso video:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.