Asuksen lippulaivauutuudet ovat kuin tablettien Batman ja Catwoman

Taiwanilainen teknologiajätti Asus on julkistanut joulumarkkinoille joukon uusia tabletkoneita. MTV Uutiset kokeili kahta uutuutta seitsemän ja kahdeksan tuuman kokoluokassa.

Testipöydällemme saapui Asuksen uudet Memo Pad 7- ja Memo Pad 8 -tabletit. Yhteisestä nimestään huolimatta laitteet eroavat ulkoisesti selvästi toisistaan, muutenkin kuin pelkän kokonsa osalta.

Kyseinen parivaljakko on kuin elokuvien tehotiimi Batman ja Kissanainen.

Memo Pad 7

Asus Memo Pad 7 on erittäin siro seitsemäntuumainen tabletti. Kyseessä on trendikkään näköinen laite, joka on vain hieman yli kahdeksan millimetriä paksu. Painoa on vaivaset 279 grammaa, joten laite tuntuu erittäin kevyeltä.

ASUS Memo Pad 7 (ME572CL)

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4

Näyttö: 7-tuumainen IPS 1920 x 1200

Suoritin: Intel Atom Z3560 -neliydinprosessori 1,83GHz

Muisti: 2Gt

Tallennus: 16 Gt +muistikorttipaikka

Kamera: Takana 5MP, edessä 2MP

Mitat: 114.4 x 200 x 8.3 mm, 279 g

Akkukesto: 11 tuntia

Hinta: 299 euroa (Wifi-versio 229 euroa)

Muovinen mattapintainen takakuori on muotoiltu kahdesta erillisestä osasta pienen käsilaukun näköiseksi. Lopputulos on siron naisellinen, mutta tästä huolimatta Memo Pad 7 sopii myös huoletta äijien käsiin ilman kaverien virnuilua. Kuoren värivalinnoilla voi merkittävästi vaikuttaa siihen, kuinka naiselliselta laite näyttää. 

Memo Pad 7 miellytti käytössä monin tavoin: Sen kompakti koko ja pitkien sivujen pyöristetty muotoilu tekee laitteesta mukavan käsitellä. Näytön ylä- ja alareunassa on hieman paksummat kehysosat ja näistä saa sormilla napakan otteen, kun laitetta pitelee yhdellä kädellä.

1920 x 1200 pikselin tarkkuudella toimiva Full HD IPS -näyttö tarjoaa kirkkaan ja terävän kuvan. Myös näytön katselukulmat ovat kiitettävät.

Akun kesto on erittäin hyvä. 11 tunnin akkukeston ansiosta tablettia ei tarvitse laittaa edes päivittäin lataukseen, vaan se kestää hyvin parin päivän peruskäytön yhdellä latauksella.

Memo Pad 8

Sirokokoisen Memo Pad 7:n rinnalla Memo Pad 8 näyttää ja tuntuu selvästi isommalta, vaikka sekin on omassa kokoluokassaan hyvin kompakti laite. 

Asus Memo Pad 8 (ME581CL)

Käyttöjärjestelmä: Android 4.4

Näyttö: 8-tuumainen IPS 1920 x 1200

Suoritin: Intel Atom Z3560 -neliydinprosessori 1,83GHz

Muisti: 2Gt

Tallennus: 16 Gt +muistikorttipaikka

Kamera: Takana 5MP, edessä 1,2MP

Mitat: 123 x 213 x 7.45 mm, 299 g

Akkukesto: 9 tuntia

Hinta: 349 euroa

Huomasimme vasta laitteiden teknisiä tietoja selaillessamme, että itseasiassa Memo Pad 8 on parivaljakosta ohuempi, vaikka se vaikuttaa paksummalta. Asia piti oikein tarkistaa käytännössä ja kyllähän Memo Pad 7 todellakin oli vajaan millin paksumpi.

Testilaitteemme takakuori oli kiiltäväpintaista muovia. Sininen metalliväri luo laitteen ilmeeseen osaltaan sähäkkyyttä.

Näyttöä kiertävät kehykset ovat erittäin ohuet, selvästi ohuemmat kuin Memo Pad 7-mallissa. Ohuiden kehyksiensä ansiosta Memo Pad 8 muistuttaakin ulkoisilta mitoiltaan enemmän perinteistä seitsemäntuumaista tablettia.

Yhdeksän tunnin akun kesto on hyvä, mutta ei yhtä hyvä kuin Memo Pad 7 -mallissa.

Kumman laitteen valitsisin pukinkonttiin?

Sekä Memo Pad 7,  että Memo Pad 8 ovat hintaluokassaan hyvätasoisia tabletteja. Kumpi laite sitten olisi fiksumpaa hankkia jouluksi pukinkonttiin?

Kummassakin laitteessa hyrrää sama Intelin neliydinprosessori ja laitteiden toiminta onkin yhtä sutjakkaa ja suorituskykyistä.

Kummassakin tapauksessa käyttöjärjestelmänä on Android 4.4, jota on terästetty Asus ZenUI -käyttöliittymällä. Kyseinen käyttöliittymä istuu hyvin tavallisen Android-järjestelmän päälle ilman että se muokkaisi sitä liian erilaiseksi.

Lisäksi molemmat tabletit tarjoavat sim-korttipaikan ja ylimääräisen muistikorttipaikan.

Laitteiden kuoriosat ovat muovia, mutta Memo Pad 7:n muotoilu ja materiaalivalinnat tuntuivat kädessä hieman miellyttävämmiltä.

 

Näytön tarkkuus on laitteissa kokoerosta huolimatta sama. Memo Pad 7:n näyttö tarjoaa kuitenkin hieman kirkkaamman ja puhtaamman valkoisen sävyn kuin Memo Pad 8. Tähän kiinnittää tosin huomiota vasta, kun laitteita vertailee vierekkäin.

Akun kesto on pienemmällä näytöllä varustetussa Memo Pad 7:ssa parempi.

Memo Pad 8 tarjoaa puolestaan kokoonsa nähden suuren näytön ja se on lisäksi ohuempi kuin Memo Pad 7. Painoakin isommalla versiolla on vain parikymmentä grammaa enemmän.

Memo Pad 7 maksaa 299 euroa ja Memo Pad 8 maksaa puolestaan 349 euroa. Mikäli käyttöösi riittää 7-tuuman kokoinen näyttö, niin tässä tapauksessa kallistumme hieman Memo Pad 7:n suuntaan. Mutta mikäli hieman suurempi näyttö on sinun juttusi, niin Memo Pad 8 tarjoaa tämän niinikään toimivassa ja kompaktissa paketissa.

Lue myös:

    Uusimmat