Astuiko Marin Niinistön varpaille Navalnyi-ulostulossa? Pöllöraadilta karu arvio: "Presidentillä ja pääministerillä ei ole luontevaa keskusteluyhteyttä"

Pöllöraati: Ovatko koronarajoitukset oikeudenmukaisia?"Virus ei kysele, onko tämä julkinen vai yksityinen kuntosali" 17:02
Katso Pöllöraadin koko keskustelu Uutisaamussa!

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) Twitter-viesti Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyista ennen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ulostuloa on saanut moitteita. 

Perjantain Uutisaamussa keskustelua käytiin pääministerin ja tasavallan presidentin niin sanotusta "kommunikaatiokatkosta".

Studiossa keskustelivat MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen, Uuden Suomen päätoimittaja Jenni Tamminen sekä Talouselämän päätoimittaja Jussi Kärki.

Pääministeri tuomitsi Venäjän oppositiojohtaja Navalnyin pidätyksen, samoin teki tasavallan presidentti Niinistö.

– Niinistö on korostanut, että ulkopolitiikkaa johtaa presidentti yhdessä, tauko, valtioneuvoston kanssa. Nyt se 'tauko' oli twiitin mittainen, Jussi Kärki toteaa.

Pääministeri on kommentoinut julkisuudessa olleensa siinä luulossa, että Navalnyin tilanteesta olisi keskusteltu Marinin esikunnan sekä ulkoministeriön virkakunnan välillä.

Samalla Marin sanoi saaneensa käsityksen, että asiasta olisi keskusteltu myös tasavallan presidentin kanslian kanssa.

– Ehkä Marinin marssijärjestys oli EU-painotteinen, koska asiasta oli keskusteltu EU-johtajien kanssa, Jenni Tamminen pohtii.

– Presidentillä ja pääministerillä ei ole luontevaa keskusteluyhteyttä, Ahtiainen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat