Aston Martin ja F1-talli kimppaan: Työn alla seuraavan sukupolven hyperauto

Brittiläinen urheiluautovalmistaja Aston Martin ja F1-talli Red Bull Racing ovat tänään julkistaneet yhteistyönsä. 

Red Bullin tekninen johtaja Adrian Newey sekä Aston Martinin luova johtaja Marek Reichman lyövät viisaat päänsä yhteen – tavoitteenaan luoda vallankumouksellinen Aston Martin -hyperauto.

Kekseliästä AM-RB 001 -koodinimeä kantava projekti tulee yhdistämään F1-teknologiaa Aston Martinin tunnusomaiseen muotoiluun. 

Aston Martinin toimitusjohtaja Andy Palmer kertoo, että he tulevat luomaan auton, joka innoittaa ja innostaa sekä maailmanlaajuista urheiluautoyhteisöä että tulevaisuuden autosuunnittelijoita.

Newey on työskennellyt F1- ja IndyCar-sarjoissa menestyksekkäästi kilpailuinsinöörinä, aerodynaamikkona ja teknisenä suunnittelijana sekä teknisenä johtajana. Hän on suunnittellut muun muassa Williamsin ja McLarenin maailmanmestariautoja.

– Kuusivuotiaasta lähtien minulla on ollut kaksi tavoitetta: Osallistua kilpa-auton suunnitteluun ja osallistua superauton suunnitteluun, Newey kertoo.

– Ensimmäinen niistä on antanut minulle nykyisen urani, mutta jälkimmäinen on aina karannut jonnekin, jättäen jälkeensä ainoastaan lukuisia töherryksiä vuosien varrella, hän jatkaa.

Aston Martinin Geneven autonäyttelyssä esittelemä DB11 on puolestaan Reichmanin käsialaa. Hänen kynästään on lähtenyt myös hyperauto Vulcan sekä One-77, jota valmistettiin nimensä mukaisesti vain 77 kappaletta vuosina 2009–2012.

Lähde: Aston Martin

Lue myös:

    Uusimmat