Ässien mestarikapteeni muistelee lämmöllä kiivaita kiekkokeskusteluja Olli Lindholmin kanssa: "Rehellinen suomalainen mies"

Ässien mestaripuolustaja Ville Uusitalo piti yhteyttä Olli Lindholmin kanssa. Aiheena oli usein jääkiekko ja Ässät. Uusitalo muisteleekeskusteluja, joiden volyymi nousi välillä kovaksikin. 

Uusitalo oli Ässien kapteenina, kun porilaisseura voitti mestaruuden vuonna 2013. Se oli kova juttu myös intohimoiselle Ässien kannattajalle Olli Lindholmille. 

– Olli oli kova kiekkomies. Hän kävi Porissa peleissä, kun oli pienikin sauma, Uusitalo muistelee MTV Urheilulle. 

Kun Ässien peli ei kulkenut, Lindholm otti luurin käteen ja soitti Uusitalolle. Vaikka Lindholmin äänentaso kohosi välillä korkealle, kyseessä ei ollut mitään henkilökohtaista. Taustalla oli aito halu siihen, että Ässät menestyisi. 

– Arvostin niitä pitkiä keskusteluja. Hän ihmetteli, kun peli ei kulje. Molemmat huusivat, mutta ei se sitä tarkoita, että olisimme olleet riidoissa. 

– Hän oli törkeän hyvä äijä. Aito ja lämminsydäminen. Hän sanoi suoraan miten asiat ovat, rehellinen suomalainen mies, Uusitalo kuvailee. 

Lindholm oli onnensa kukkuloilla, kun hän sai esiintyä Ässien mestaruusjuhlissa. Uusitalo lopetti 578 SM-liigaottelua käsittäneen uransa keväällä 2016. 

Uusitalo sanoo, että tieto Lindholmin kuolemasta tuli hänelle täytenä sokkina. 

– Ihan puskista se tuli. Tiesin kuitenkin, että hän treenaa kovaa. Olli näytti ulospäin hyvinvoivalta.

– Mutta tämäkin oli osoitus siitä, että mitä vaan voi tapahtua. 

Lue myös:

    Uusimmat