Olli Lindholm osoitti Ässille uskollisuutensa vaikeinakin hetkinä – ”Tuli ja veti häkin täyteen ison kahvin hinnalla”

Tiistain vastaisena yönä menehtynyt Olli Lindholm tuli monesti hätiin, kun Porin Ässissä kaivattiin vetoapua niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Juhani Tamminen muistaa Lindholmin olleen heti valmiina, kun hän pyysi tältä palvelusta 15 vuotta sitten.

Tamminen tapasi jääkiekkoon ja Ässiin intohimoisesti suhtautuneen rokkarin ensimmäistä kertaa päävalmentajajaksollaan 1990-luvun puolivälissä. Sen jälkeen hän otti Lindholmiin yhteyttä toimiessaan seuran toimitusjohtajana kaudella 2003-04.

– Kun tilanne oli mikä se oli, ja aina piti miettiä jotain varainhankintakeinoja, niin minä soitin muun muassa Ollille ja pyysin, että hän tulisi Ässien pikkujouluun staraksi. Ja siinä kohtaa ihan nälkäpalkalla, Tamminen kertoo MTV Urheilulle.

– En tuntenut sen läheisemmin Ollia, mutta sen vuoden aikana mies osoitti rakkautensa ja lojaalisuutensa Ässiä kohtaan. Vedimme viimeisen päälle paikallisessa ykköshotellissa Vaakunassa. Olli tuli sinne ja veti häkin täyteen niin sanotusti ison kahvin hinnalla.

Koko Ässien henkilökunta hulluna keväänä Yyteriin

Ässien nykyinen päävalmentaja Pasi Kaukoranta toimi seurassa apuvalmentajana kiihkeänä keväänä 2006, jolloin porilaisten lento pysähtyi vasta loppuotteluissa HPK:ta vastaan. Sitä ennen joukkue pudotti Tapparan ja Kärpät leikistä matkallaan finaaleihin.

Tapparaa vastaan pelatun puolivälieräsarjan päätteeksi Lindholm repäisi ja kutsui koko Ässien organisaation Yön konserttiin Yyteriin.

– Voitimme Tapparaa vastaan ratkaisevan pelin Leo Komarovin maalilla, ja Yöllä oli sopivasti keikka, niin Olli järjesti ilmaiset liput Yyteriin koko organisaatiolle. Pelaajille, tyttöystäville ja kaikille toimiston väelle – kaikille avecit mukaan. Sen muistaa aina, Kaukoranta sanoo.

– Siitä keväästä se porilainen hulluus on oikeastaan saanut alkunsa, hän lisää.

Lindholmia muistetaan keskiviikkona Isomäen jäähallissa hiljaisella hetkellä, kun Ässät kohtaa kevään 2006 finaalivastustajansa HPK:n.

Karsintakevään kritiikki ei kantautunut Alpo Suhosen korviin

Keväällä 2009 tunnelma oli toinen. Ässät oli romahtanut karsintasarjaan Vaasan Sportia vastaan. Tuolloin päävalmentajana toiminut Alpo Suhonen kertoo nähneensä Lindholmin intohimon joukkuetta kohtaan, vaikka säästyi itse kritiikin kuulemiselta.

– Meillä oli välillä vähän värikkäitä keskusteluita Ässistä. Ei kai siinä sen kummempaa, Suhonen toteaa.

– Koska hän oli niin intohimoinen fani, hän oli varmaan montaa mieltä pelaamisesta, muttei se silloin minulle asti koskaan tullut.

– Emme me silloin kyllä muistaakseni puhuneet varmaan kertaakaan keskenämme. Siinä oli niin paljon muuta tekemistä. Kyllä hän varmaan tiukasti niitä seurasi. En epäile sitä ollenkaan, Suhonen pohtii.

Viimeisen kerran Suhonen oli puheissa Lindholmin kanssa pari vuotta sitten, kun tämä soitti ex-valmentajalle. Puhelun aihe ei kuitenkaan ole jäänyt Suhosen mieleen.

– Minulle jäi kyllä viimeisten puhelujen suhteen sellainen kuva, että kyllä me arvostimme toisiamme.

Ässäpakki ystävystyi idolinsa kanssa

Lindholmin poismeno pysäytti monet porilaisessa jääkiekossa mukana olleet. Tamminen kertoo soittaneensa heti uutisen kuultuaan entiselle pelaajalleen Kristian Taubertille, jonka tiesi 1990-luvulla ystävystyneen Lindholmin kanssa.

– Opin tuntemaan Ollin helvetin intohimoisena kiekko- ja urheiluihmisenä. Jos jostain voi sanoa, että on suomalainen äijä, sen parhaassa merkityksessä, niin se muisto minulle kyllä jäi Ollista päällimmäisenä, Tamminen sanoo.

Taubertille, 46, Olli Lindholm oli paljon muuta kuin Ässien tukija. Hän tutustui Yön musiikkiin jo pikkupoikana vuonna 1982, joten oman rockidolinsa tapaaminen jääkiekon kautta oli iso juttu.

– Paljon on maailmaa parannettu. Keskusteltu jääkiekosta ja elämästä muutenkin, Taubert toteaa.

– Ollilla oli paljon elämänkokemusta. Hän oli nähnyt paljon ja tavannut ihmisiä. Siellä oli paljon elämänviisauksia.

Lue myös:

    Uusimmat