Olli Lindholmin poismeno hiljensi Ässien pukukopin – valmentaja muistaa mestaruuskevään yhteiset kuittailut: ”Muista kertosäe!”

7:13
Videolla MTV Uutiset Liven lähetys Olli Lindholmin kuolemasta.

Porin Ässissä toistakymmentä vuotta työskennellyt kiekkovalmentaja Pasi Kaukoranta kertoo myös nuorten nykypelaajien tietävän hyvin, kuinka merkityksellinen hahmo tiistaiyönä kuollut Olli Lindholm seurassa oli.

Lindholm, 54, menehtyi tiistain vastaisena yönä sairauskohtaukseen. Yö-yhtyeen solisti muistetaan Porissa intohimoisena Ässien kannattajana, jolla oli hyvät siteet moneen pelaajaan ja valmentajaan vuosien varrella.

Vuonna 2004 Ässiin apuvalmentajaksi tullut Kaukoranta toimii nykyään liigajoukkueen päävalmentajana. Tieto Lindholmin poismenosta tavoitti joukkueen aamuharjoitusten jälkeen.

– Kyllä siellä meidän pukukopissa tuli hiljaista tänä päivänäkin, kun tieto tuli, vaikka siellä on jo uudempaa sukupolvea. Meillä oli juuri harjoitukset loppuneet silloin, Kaukoranta kertoo MTV Urheilulle.

– Kyllä nykypelaajat sen verran tietävät. Kävin vain kopissa sanomassa siitä, että Olli on menehtynyt. Eivät sitä kaikki siinä vaiheessa tienneet.

– Jäämme kaipaamaan miestä. Näin se vain menee, Kaukoranta kertoo.

Maamme-laulun kertosäkeestä riitti naljailua

Kaukoranta tuntee Lindholmin ennen kaikkea entisen työparinsa Karri Kiven kautta, jonka kanssa artisti oli ystävystynyt jo tämän pelaaja-aikoina. Hän muistaa erityisesti kohtaamiset peleissä, joissa Lindholm kävi laulamassa Maamme-laulun.

– Hän ei koskaan laulanut Maamme-laulun kertosäettä. Olen itse tehnyt 15 vuotta opettajan työtä ja tiedän, kuinka tärkeää sen kertosäkeen laulaminen on, Kaukoranta naurahtaa.

– Kun Olli tuli laulamaan, sanoin hänelle vain, että muista kertosäe. Meidän välillemme syntyi hyvää tilannekomiikkaa tästä asiasta.

– Hän sanoi ensin, ettei hän laula sitä, mutta mestaruusvuonna hän suostui laulamaan sen, Kaukoranta muistelee vuoden 2013 tapahtumia.

Lindholm oli tiukasti paikalla Ässien pelatessa Suomen mestaruudesta keväällä 2006 ja täysillä mukana myös vuoden 2013 mestaruushuumassa.

– Oli kova Ässä-fani. Hän kävi katsomassa kotipelejä ja vieraspelejä. Mestaruuskeväänä Yö ei tainnut paljon keikkailla siinä kohtaa, mutta hän oli ainakin jokaisessa pelissä paikalla. Olihan se hieno homma. Ja sitten hän on tietysti ollut Karrille tärkeä tukihenkilö kaikki nuo vuodet, Kaukoranta sanoo.

Ässät muistaa Olli Lindholmia hiljaisella hetkellä keskiviikon kotiottelussa HPK:ta vastaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja