Askartele silmälaseista kelluntakelpoiset!

Juhannuksena kannattaa käyttää pieni hetki askartelun parissa, jos käyttää silmälaseja. Tällä helpolla niksillä takaat, että rillisi eivät uppoa järven pohjaan!

Lähes viidesosa suomalaisista on joskus hävittänyt silmälasinsa, ja suurin osa vahingoista tapahtuu kesäisin. Tulos selviää optikkoketju Specsaversin teettämästä tutkimuksesta.

Suurimmalla todennäköisyydellä lasit katoavat järveen, joten suomalaisten kannattaa olla erityisen varovaisia tulevilla lomaviikoilla veneillessä tai veden läheisyydessä juhannusta juhliessa.  

Useat suomalaiset ovat kertoneet tiputtaneensa lasit veteen uidessaan tai veneillessään. Itämeren ja järvien pohjista löytyykin todennäköisesti satoja silmälaseja, sillä erityisesti kesäjuhlien aika suomalaisilla on tapana hukata silmälasejaan niin uimarannoille kuin kesämökkien järvenpohjiin.

Specsavers kokosi kesäjuhlijoille yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla voit askarrella itsellesi kehyskellukkeet ja pitää silmälasit ja aurinkolasit veden pinnalla yllättävimmissäkin tilanteissa! 

Näin askartelet kehyskellukkeet

1. Tarvitset kaksi styroksinpalaa (halkaisijaltaan n. 2cm) sekä välineen, jolla tehdä styroksiin reiät.

2. Tee kumpaankin styroksinpalaan keskeltä läpi menevät reiät kapeita saksia tai esimerkiksi kuulakärkikynän muoviputkea käyttäen.

3. Pujota kehysten tai aurinkolasien kumpaankin sankaan styroksinpala.

4. Nauti kesäjuhlista huoletta!  

Markkinatutkimuslaitos YouGovZapera selvitti Specsaversin toimeksiannosta silmälaseja käyttävien käsityksiä ja kokemuksia silmälaseista Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa lokakuussa 2009. Tutkimukseen osallistui 507 suomalaista silmälasien käyttäjää. 

Lue myös:

    Uusimmat