Mainos

Asiantuntijat: Nettideittailu huimassa suosiossa

Kiireinen elämä vie sinkut hakemaan seuraa yhä useammin netin puolelta. Nettideittailun suosio näkyy myös evankelisluterilaisen kirkon puolella – kirkon asiantuntijan mukaan huomattava osa vihityistä pareista on tavannut toisensa treffisivustolla.

– Nettideittailu on nykyään hyvin yleistä. Sinkut ovat kiireisiä ja nyt eletään kotoilun aikaa. Ei ole välttämättä aikaa tavata muuten, joten netti on siihen hyvä vaihtoehto, psykoterapeutti ja Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo.

Baarista seuran bongaaminen ei ole tyystin jäänyt, mutta moni sinkku on silti arka pyytämään kiinnostuksenkohdettaan kasvotusten treffeille.

– Vaikka baareissa nähdään ja tavataan, on vaikea tietää toisesta ulospäin, että kuka on sinkku ja kuka ei, Vaaranen sanoo.

Nettitreffit johtavat alttarille

Treffisivustojen suosio on havaittu myös kirkon puolella.

– Olen vuosittain ohjannut monia parisuhdekursseja ja siellä huomaa, että monet ovat tavanneet juuri netin välityksellä, kertoo perhe- ja parisuhdetyön asiantuntija Minna Tuominen Kirkkohallituksesta.

Lukuisat nettitreffien kautta toisensa tavanneet parit ovat päätyneet myös alttarille.

– Työskentelin aiemmin oppilaitospappina, joten en hoitanut vihkimisiä niin paljon. Mutta minunkin kohdalla varmaan yli puolet pareista oli tavannut netissä.

– Erityisesti toistamiseen naimisiin menevät parit ovat usein tavanneet netissä. On helpompi tutustua toiseen kotoa käsin, varsinkin jos on pieniä lapsia, Tuominen kertoo.

Varo ainutlaatuisuuden harhaa

Psykoterapeutti Heli Vaaranen Väestöliitosta kuitenkin muistuttaa, että netin välityksellä ei voi aina tietää, millainen tutustuttava henkilö oikeastaan on.

– Meillä kaikilla on hyvin laaja persoona. Nettikirjoittelussa jokainen haluaa esitellä ne parhaat puolet itsestänsä, Vaaranen kuvailee.

– Voi tulla ainutlaatuisuuden harha.  Mielikuvat toisesta ei välttämättä kohtaa ja netissä deittailukulttuuri on erilaista. On luonnollista, että keskustelukumppani saattaa tapailla useita, asiantuntija Minna Tuominen jatkaa.

Pettymykset suhteissa saattavat saada sinkut vetäytymään kotisohvalle.

– Sinkkuuteen liittyy usein ujoutta ja arkuutta, minkä vuoksi on vaikea nousta jaloilleen ja lähteä uudestaan deittailemaan. Seuranhaku on kuitenkin sosiaalinen taito, mitä voi kehittää, Vaaranen pohtii.

– Nettideittailu on taitolaji, missä tuntosarvet ja intuitio kehittyvät,  Tuominen muistuttaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.