Asiantuntijalta synkkä arvio: brittihovin kriisi on vasta alussa – "Meghan toimii, kuten pitääkin toimia"

6:52
Kirjailija Kaisa Haatanen arvioi brittihovin tilannetta Viiden jälkeen -ohjelmassa 14. tammikuuta

Kuninkaallisiin erikoistunut kirjailija Kaisa Haatanen ei usko, että brittihovin kriisi on ohi. Hän ei myöskään pidä herttuatar Meghania tilanteen ”pahiksena”.

Britanniassa on kuohunut viime viikon keskiviikosta lähtien, jolloin Sussexin herttuapari pudotti uutispommin ja ilmoitti tahtovansa vetäytyä taka-alalle kuninkaallisisen perheen ytimestä.

Kuningatar Elisabet julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa hän kertoi ymmärtävänsä prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin toiveet.

Monarkiaan erikoistunut kirjailija Kaisa Haatanen arvioi tiistaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, ettei brittihovin kriisi ole suinkaan ohi, vaikka kuningatar Elisabetin lausunnon sävy oli varsin ymmärtäväinen.

Haatanen ei usko, että kuningattarella oli muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä herttuaparin päätös.

– Jos ajattelee, mitä muuta Elisabet olisi voinut tehdä, niin silloin olisi pistetty niin iso pallo pyörimään, että se olisi lähtenyt jo käpälistä.

– Totuus on kuitenkin, ettei yksityiskohtia tiedä kukaan.

Kuningattaren lausunnossa mainittiin siirtymäkausi, jonka aikana Sussexin herttuapari aikoo oleskella myös Kanadassa. Viiden jälkeen -ohjelmassa asiantuntija antoi arvionsa siitä, mitä siirtymäkausi käytännössä tarkoittaa.

– Varmasti siinä viilataan raha-asioita, titteliasioita sekä sitä, millä tavalla palkka verotetaan, kun pariskunta ryhtyy tekemään palkkatyötä, sanoi Haatanen.

Syyttävät sormet ovat kohun aikana osoittaneet kohti herttuatar Meghania, jota on syytetty jopa kuninkaallisen perheen hajottamisesta. Haatanen ei kuitenkaan pidä herttuatarta ”pahiksena” skandaalimaisessa tilanteessa.

– Tästä monet ovat eri mieltä kuin minä, mutta mielestäni Meghan toimii, kuten pitääkin toimia. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja