Kriisikokous ohi: Tätä mieltä kuningatar Elisabet on Harryn ja Meghanin kohupäätöksestä

1:09
Britannian kuninkaallisten kriisikokous saatu päätökseen: "Kunnioitamme Harryn ja Meghanin päätöstä"

Kuningatar Elisabet on antanut lausunnon tämäniltaisesta kriisipalaverista, joka järjestettiin Sandringhamin kartanossa.

Palaveriin osallistuivat kaikki kuninkaallisen perheen jäsenet prinssi Philipiä ja herttuatar Meghania lukuunottamatta. Meghan kuitenkin tiettävästi osallistui tilaisuuteen puhelimitse.

Kuningatar Elisabet toteaa lausunnossaan, että he ovat keskustelleet rakentavasti prinssi Harryn ja hänen perheensä tulevaisuudesta.

– Minun perheeni ja minä tuemme täysin Harryn ja Meghanin halua luoda uusi elämä nuorena perheenä, kuningatar kertoo lausunnossaan.

Hän jatkaa, että he olisivat halunneet pitää pariskunnan kokopäiväisinä kuninkaallisen perheen jäseninä, mutta he ymmärtävät ja kunnioittavat herttuaparin päätöstä itsenäisemmästä elämästä. Jatkossakin he säilyttävät asemansa tärkeänä ja arvostettuna osana kuningattaren perhettä.

Harry ja Meghan ovat tehneet selväksi, että he eivät halua elää julkisilla varoilla. Kaksikon kanssa on lausunnon mukana sovittu nyt siirtymäkaudesta, jonka aikana Sussexin herttuapari asuu sekä Kanadassa että Britanniassa.

Kuningatar toteaa lausunnossaan, että kyseessä on hyvin monimutkainen asia eikä kaikkea työtä sen saralta ole vielä tehty.

– Tilanteen ratkaisu on monimutkainen ja siksi edessä on vielä työtä. Olen pyytänyt, että lopulliset päätökset tehdään lähipäivinä.

Katso vielä Seitsemän Uutisten lähetys kriisikokouksesta!

2:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja