Mainos

Asiantuntija sanoo jälleen painavan sanansa – perheen 4-vuotiaalla ei voi olla samat säännöt kuin 8-vuotiaalla

7:02
Pia Penttalaa haastateltiin Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Supernanny Suomi -ohjelmassa asiantuntija ottaa käyttöön uudet säännöt, jotta perheen lapset saadaan tottelemaan vanhempiaan.

Baykuksen perheessä Ulvilassa tarvitaan Supernannyn apua, sillä perheen pojat, 8-vuotias Daniel ja 4-vuotias Rafael nahistelevat keskenään, ja varsinkin kuopuksen kovaääniset raivokohtaukset saavat perheen äidin Miran väsymään. Kutbettin-isän melko harvinaisten kyläilyjen perheen arki on entistä hankalampaa.

– Vaikka nukkuisin 12 tuntia, olisin silti väsynyt, äiti Mira sanoo lohduttomana.

Yli kaksi vuosikymmentä lastensuojelualalla toiminut erityistason psykoterapeutti, Suomen Supernanny Pia Penttala saapuu paikalle ja haluaa laatia eripuraiselle perheelle uudet säännöt. Puhutteluun joutuvat ensin vanhemmat.

– Perheessä kahdella hyvin eri-ikäisellä pojalla on samat säännöt, 4-vuotias pelaa samoja pelejä kuin 8-vuotias ja menee samaan aikaan nukkumaan. Ajattelen, ettei näin voi mitenkään olla, Penttala sanoo vakavana.

Äidin väsymyksen vuoksi positiiviset tunteet jäävät kauas vuorovaikutuksesta poikien kanssa, ja tämä on myös äidille itselleen hyvin kurjaa.

– On ihan äärettömän syyllinen olo, olen koko ajan laiminlyönyt poikia. Lähden mukaan tähän yhteistyöhön tavoitteena, että lapset olisivat onnellisia ja minä itsekin olisin onnellinen, äiti Mira varovasti sanoo.

Uudet säännöt tulevat koettelemaan äidin jaksamisen rajoja. Miten pojat suhtautuvat, kun aikuisia täytyykin nyt totella? Entä pystyvätkö vanhemmat puhaltamaan kasvatuksessa yhteen hiileen ja noudattamaan yhteisiä sovittuja sääntöjä?

Supernanny Suomi tiistaisin klo 21 alkaen AVAlla ja mtv-palvelussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja