Asiantuntija: Putinin manööverit valmistelevat vallansiirtoa – syrjään astuminen on vaikeaa ja valta keskittyy presidentin ympärille

2:10
Videolla Smith kertoo, mitä Venäjän tuoreesta pääministeristä ja tämän asemasta Putinin hallinnossa tiedetään. Venäjän liittovaltion veroviraston päälliköllä on kuivakasta tittelistä huolimatta ollut jopa enemmän valtaa kuin ministereillä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin valmistelee vallansiirtoa vuoden 2024 presidentinvaaleja varten, arvioi Hybridiosaamiskeskuksen tutkimusjohtaja Hanna Smith.

Hän arvioi, että Putin aikoo pysyä jonkinlaisessa vallankahvassa luomassaan järjestelmässä. Uusimmat muutokset keskittävätkin Smithin mukaan valtaa presidentin hallinnon ympärille entisestään.

Hän arvioi, että Putin saattaa pysytellä vallassa yksinkertaisesti vaihtoehtojen puutteessa.

– Johtajien, jotka johtavat sellaisia auktoritaarisia maita kuin Venäjä, on hirveän vaikea lähteä vallasta, hän kuvailee.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja