Asiantuntija: Omilla valinnoillasi iso vaikutus allergisuuteen!

Suomi on allergiatilastojen kärkimaita. Asiantuntijan mukaan omilla valinnoilla on allergisuuteen jopa isompi vaikutus kuin perintötekijöillä. Tämä tulisi muistaa myös pienten lasten vanhempien.

Allergiat ovat Suomessa yleistyneet puolessa vuosisadassa hurjasti. Tällä hetkellä allergisia saattaa olla väestöstämme jopa pari miljoonaa.

Allergiaan vaikuttavat sekä perintö- että ympäristötekijät. Allergisten vanhempien lapsilla on usein allergioita, mutta ei aina. Vastaavasti terveilläkin vanhemmilla on joskus vahvasti allergisia lapsia.

– Omilla valinnoilla, eli sillä, mitä pistää suuhunsa ja minkälaisessa ympäristössä asuu, on isompi merkitys kuin sillä, millaiset perintötekijät on vanhemmiltaan saanut, toteaa Kansallisen allergiaohjelman projektipäällikkö Kimmo Saarinen.

Saarisen mukaan paras tapa ehkäistä allergioita on antaa lapsen elää mahdollisimman luonnollista elämää.

– Lapset ovat mestareita kouluttamaan immuunijärjestelmää. He laittavat suuhun kaiken, mikä liikkuu, möyrii ja kiemurtelee. Immuunijärjestelmä kiittää, Saarinen sanoo.

Vanhemmat haluavat tietysti pitää lapsistaan mahdollisimman hyvää huolta – mutta samalla suojelevat heidät allergisiksi.

– Virtuaalimaailmakuplassa ja neljän seinän sisällä eläminen on pelottava yhdistelmä lapsen terveysnäkökulmasta. Kiinalaisesta muovirihkamasta immuunijärjestelmä ei saa oikeanlaista oppia.

Lue myös:

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Namaste jooga auttaa voimaan paremmin:

AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat