Mainos

Asiantuntija matkavakuutuksista: Usein luullaan, että kaikki sairaudet korvataan

9:05

Matkavakuutusasiat nousivat otsikoihin, kun suomalaisnaisen matkavakuutus ei korvannutkaan Meksikossa sattuneen sydänkohtauksen kymmeniin tuhansiin nousseita sairauskuluja. 

Vakuutusasiantuntija Katja Lappi Vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finestä sanoo, että yleisin harhakäsitys matkavakuutuksien ottamishetkellä on, että ne korvaavat kaiken.

– Luullaan että se kattaa kaiken. Näin se ei ole. Usein esimerkiksi luullaan että kaikki sairaudet korvataan riippumatta siitä, milloin ne ovat alkaneet, Lappi sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Kroonisesti sairaiden kannattaa olla erityisen tarkkana vakuutusasioissa.

–Matkavakuutuksia on laajalla kirjolla. Tietyt perusasiat on tärkeitä, esimerkiksi henkivakuutus, että on hoitokulut ilman ylärajaa. Sairastaminen voi olla maailmalla kallista. Kroonisia sairauksia sairastavien kannattaa katsoa myös, mitä ehdoissa sanotaan näistä, Lappi sanoo.

Lappi sanoo, että Fineen tulee runsaasti kyselyjä matkavakuutuksien ominaisuuksista. Useita askarruttaa, minkä ikäinen ylipäätään saa vakuutuksia, mitä pitää ottaa huomioon vakuutusta valittaessa sekä sairauksien ja matkatavaroiden korvausasioita. 

Lappi sanoo, että myös erikoismatkat, kuten urheilureissut, saattavat vaatia omanlaisen vakuutuksen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.