Mainos

Asiantuntija kumoaa yleisen uskomuksen: Huono ryhti voikin olla hyvä asia

Ryhdikkääseen asentoon pakottaminen voi asiantuntijan mukaan tuottaa enemmän ongelmia kuin työpöydän ääressä röhnöttäminen. 

Monelle meistä on jo pienestä pitäen uskoteltu, että huonolla ryhdillä on negatiivisia vaikutuksia terveydellemme. Fysioterapeutin mukaan yleinen uskomus siitä, että meidän kaikkien tulisi istua suorassa linjassa, on väärä. Ryhdikkääseen asentoon pakottaminen voi itseassa olla kehon kannalta se kaikkein huonoin vaihtoehto. 

– Toisin kuin yleisesti luullaan, mikään asia kehossamme ei ole täysin symmetrinen. Elimemme eivät sijaitse symmetrisesti, vaan meillä kaikilla on määräävä puoli, Charted Society of Physiotherapyn tiedottaja Jack Chew kertoo.

Aivan samaan tapaan kuin toisilla meistä oikea käsi, toisilla taas vasen käsi on hallitsevampi. Tästä epäsymmetrisyydessä johtuen suora istuma-asento ei välttämättä ole kaikille se paras vaihtoehto. 

Istuma-asento ei yksinään aiheuta terveysongelmia 

Epäryhdikkäällä asennolla ei Chewin mukaan ole läheskään yhtä suuri vaikutus ongelmien syntyyn kuin vaikkapa iällä, hormoneilla tai painolla. Vaikka huono istuma-asento voikin aiheuttaa monia vaivoja, asiantuntija muistuttaa, että se on edelleen vain yksi lukuisista mahdollisista terveysongelmien aiheuttajista.

– Meidän täytyy päästä pois ajatuksesta, jonka mukaan huono ryhti yksistään aiheuttaisi ongelmia, koska sitä se ei tee.

Vaikka liikunnan puute ja koko työpäivän viettäminen työpäivän ääressä ei ole kehon kannalta ihanteellinen vaihtoehto, Chewin mukaan sen negatiiviset vaikutukset ovat usein liioiteltuja.

Miehen mukaan jokaisella meistä on olemassa ihanteellinen, yksilöllinen asento. Jos yrität väkisin suoristaa vartaloasi ja poiketa omasta normistasi, asiat alkavat fysioterapeutin mukaan mennä pieleen.

Lähde: Independent

***

5:32

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.