Mainos

Arvostettu teknologiasivusto älähti: ”Kaikki hienot lahjat on tehty sinun vakoilemiseksesi”

Joululahjojen kiihkein ostosesonki on parhaillaan päällä ja moni suuntaa tekniikkaliikkeisiin hankkiakseen kuumimpia teknologiauutuuksia.

Arvostettu teknologiasivusto Engadget nostaa pöydälle asian, jonka varmasti kaikki jo tietävät, mutta josta ei enää jakseta välittää. ”Kaikki hienot lahjat on tehty sinun vakoilemiseksesi”, toteaa hakkerointi-asioihin erikoistunut tutkiva journalisti Violet Blue terävästi sivaltelevassa artikkelissaan.

-Marinoidumme kaiken valvontatekniikan keskellä. Tiedämme, että kaikki verkkoon kytketyt laitteet ovat täynnä bugeja, niillä saalistetaan uhreja ja niitä riivaavat hämärät tiedonkäyttöön liittyvät sopimukset, Blue toteaa.

Blue kirjoittaa, että teknologiasivustot kyllä tuomitsevat yksityisyyden rikkomukset, mutta samalla ne leikkivät tulella yksityisyyden kanssa kehumalla vuolaasti uusinta tekniikkaa.

Ongelmana on, että kaikki ovat tottumassa yksityisyyden menetykseen. Tietomurrot eivät enää päädy pääotsikoihin.

Artikkelissa kritisoidaan, että suuret yhtiöt piiloutuvat ”bugien” taakse, kun ne jäävät kiinni tilanteista, joissa asiakkaiden yksityisyyttä on rikottu.

-Google kertoi, että sen Home -älykaiuttimessa oli vika, joka sai sen toimimaan väärin. Tämä tuskin kuulosti kovin vakuuttavalta toimittaja Artem Russakovskiille, joka huomasi, että järjestelmä oli tallentanut hänen ääntään 24/7, Blue kirjoittaa.

Artikkelissa kehotetaan joulun tekniikkalahjojen ostajia kiinnittämään huomiota siihen, että käyttäjät kytkevät laitteistaan pois turhan seurannan ja tietojen keräämisen. Samalla olisi hyvä olla valppaana ja tietoinen niistä keinoista, joilla yritykset tekevät asiakkaistaan ääneensanomattomien toimiensa kohteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.