Arvostettu talouslehti Financial Times ruotii perussuomalaisten nousua: "Suomen populistit keräävät suosiota ympäristövastaisuudella"

Tunnettu talouslehti Financial Times uutisoi perussuomalaisten suosion noususta otsikolla "Suomen populistit keräävät suosiota ympäristövastaisuudella".

Jutun mukaan perussuomalaiset vaikutti kaksi vuotta sitten käytännössä kuolleelta puolueelta malliesimerkkinä siitä, kuinka populistit voidaan kesyttää laittamalla heidät vastuuseen.

Nyt puolue on kuitenkin FT:n mukaan löytänyt uuden tavan erottautua – lehti kuvaa puolueen vastustavan nyt myös ilmastonmuutoksen vastaisia toimia.

Osan inspiraatiostaan perussuomalaiset on FT:n mukaan saanut Ranskan keltaliiviliikkeeltä, ja myös jutun kuvituksessa on keltaiseen liiviin pukeutunut mies äänestämässä.

Pekka Haavisto: Olen kategorisointia vastaan

Kirjeenvaihtaja Richard Milne käy jutussaan läpi perussuomalaisten hajoamista ja nykytilannetta.

Jutussa arvellaan, että muita puolueita huolettaa perussuomalaisten politiikan sijaan sen johtohahmot – nimeltä mainittuna puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Loppupuolella jutussa pohditaan sitä, pystyvätkö muut puolueet mahdolliseen hallitusyhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Juttuun on haastateltu muun muassa vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavistoa.

– Olen sitä kategorisointia vastaan, että jotkut olisivat hyviä ja jotkut pahoja, joillekin puhumme ja joillekin emme, Haavisto sanoo FT:lle.

Suomen vaalit ja perussuomalaisten rooli ovat puhuttaneet laajemminkin. Myös New York Times uutisoi eilen Suomen vaalien ilmastokeskustelusta ja perussuomalaisista.

Lue myös:

    Uusimmat