Jussi Kärki: Kovan gallupnousun tehnyt perussuomalaiset on nykyään kahden asian liike – "Ei enää pelkästään maahanmuutto"

Perussuomalaiset ohitti keskustan 4:13

Perussuomalaiset nousi Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa 1,8 prosenttiyksikköä ja kolmanneksi suurimman puolueen paikalle.

MTV Uutisten politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki kommentoi perussuomalaisten nousua Seitsemän uutisissa.

Kärjen mukaan nousu ei selity pelkästään maahanmuuttoasioilla.

– Ei pelkästään enää sitä. Nykyään perussuomalaiset on kahden asian liike. Heidän toinen kantava teema on ilmasto, Kärki totesi.

Kärjen mukaan perussuomalaiset pyrkii vastavoimaksi vihreälle ilmastoaallolle.

– Ilmastonmuutoksen torjunta on sydämen asia monille suomalaisille, mutta on myös niitä, joita ärsyttää se, että maailman valtavia ympäristöongelmia yritetään ratkoa sillä, että puututaan esimerkiksi suomalaisten maidonjuontiin, Kärki pohti.

Perussuomalaiset on tehnyt merkittävän nousun sen jälkeen, kun puolue hajosi kesällä 2017.

– Onhan tuo nousu aika kovaa. Kannatus on lähes kaksinkertaistunut niistä ajoista, kun Halla-aho otti tämän puolueen haltuun.

"SDP tekee kaikkensa, että vaaleista tulisi tasainen kisa"

Ylen gallupissa perussuomalaisten edellä kakkospaikalla oli kokoomus 15,8 prosentin kannatuksella.

Kyselytutkimuksessa kannatetuin puolue on selvällä etumatkalla SDP 20,1 prosentin suosiolla. Puolue on kuitenkin esiintynyt julkisuudessa sekavasti kestävän kehityksen arvonlisäveroon liittyen.

Kärjen mukaan SDP:n johto kestää muutaman vastaavan hölmöilyn, muttei loputtomasti.

– Etumatka on aika iso, mutta tuntuu siltä, että SDP tekee kaikkensa, että vaaleista tulisi tasainen kisa, Kärki analysoi.

Lue myös:

    Uusimmat