Arttu Kangas lopettaa uransa – urheilu joutui väistämään perhe-elämän ja poliisiopintojen tieltä: "En löytänyt motivaatiota jatkaa"

Kuulantyönnön seitsenkertainen Suomen mestari ja viimeisin kotimainen 20 metrin ylittäjä Arttu Kangas lopettaa uransa.

Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan hän keskittyy jatkossa perhe-elämään ja opintoihin Poliisiammattikorkeakoulussa. Kankaan perheeseen kuuluvat vaimo ja puolitoistavuotias tytär.

– Pitkään tätä mietin. Ratkaisevaa oli halu panostaa opiskeluun ja antaa enemmän aikaa perheelle. Kulunut vuosi on ollut aika hektinen, kun yritin yhdistää urheilua, opiskelua ja perhe-elämää. Aika meni paljolti urheiluun, ja muusta jäi paljon uupumaan, 28-vuotias Kangas avasi tiedotteessa keskiviikkona.

Jääkiekkoa nuoruudessaan pelannut Kangas aloitti kuulantyönnön isänsä Jarmo Kankaan ohjauksessa. Hän työnsi pisimmillään ulkoradoilla 20,30 (2016) ja hallissa 20,18 (2017).

– Treenaamista olen muuten jatkanut, mutta kuulaan en ole tänä syksynä koskenut. Tämä oli ensimmäinen kerta minulle, kun mietin syksyllä uran jatkoa. En löytänyt sellaista motivaatiota jatkaa kuin muina syksyinä. Tämä edesauttoi päätöstä, Kangas sanoi.

 Uran kohokohdat ovat selvät.

– 20 metrin ylitykset, varsinkin se ensimmäinen, ovat jääneet itselleni parhaiten mieleen. Hienot muistot jäi myös Suomen mestaruuksista ja maaotteluvoitoista.

Kaikkiaan 20 metrin ylityksiä tuli uralla kolme. 

Lue myös:

    Uusimmat